hetedik alkalommal a megyeszékhelyen

2019.03.27. 17:00

Kiválasztották Székesfehérvárott a Mezőföld virágait, a mieink is köztük voltak

Majoros Andor, a házigazda Alba Regia Táncegyesület művészeti menedzsere nyitotta meg szombaton, a Malom utcai Táncházban lezajlott VII. Mezőföld Virágai Szólótáncversenyt.

Balla Tibor/Horváth László

Három év után már más megyék táncosai is jelentkeztek a versenyre: egyre nagyobb presztízse lett a Mezőföld Virága címnek. A táncosok mellett jelentős szereplő volt a Galiba zenekar – ők húzták a talp­alávalót –, valamint a két néptáncpedagógus zsűritag: Busai Zsuzsanna örökös aranygyöngyös táncos és Maródi Attila, a Szinvavölgyi Néptáncműhely művészeti vezetője.

Koncz Levente, Farkas Áron és Balogh Levente a verseny után Fotó: Horváth László
Molnár Lilla és Pásztor Máté Fotó: Vasas néptáncegyüttes

A megmérettetésen 19 táncműhely növendékei vettek részt. A négy korcsoportban versenyző 96 fiatal 64 produkcióját értékelhette a zsűri. Mezőföld Virága címet nyert el Pásztor Máté és Molnár Lilla, mindketten a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes táncosai, Suplicz Mihály és Szőke Genovéva tanítványai. Balogh Levente daruszentmiklósi cigánytáncával a zsűri tehetségfejlesztő különdíját kapta. Ő a Daruszentmiklósi Általános Iskola tanulója, és itt táncol a néptáncszakkörben. Koncz Levente hantosi fiatalember a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulója, aki a Baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és AMI néptánc tanszakának Kiscsapás Táncegyüttesében ismerkedik a néptánccal. Második alkalommal nyerte el a Mezőföld virága címet. Farkas Áron dunaföldvári legényke, aki táncol a Dunaföldvári Levendula Művészeti Iskolában és a Baracsi Kiscsapás Táncegyüttesben is, fiatal kora ellenére a harmadik Mezőföld virága címét szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában