Március 8-án friss bemutatóval jelentkezik a táncszínház

2019.03.03. 17:00

Cirkusz lesz a Bartók színpadán

Csütörtökön dél­előtt sajtónyilvános próbát tartott a Bartók Táncszínház, amely március 8-án mutatja be friss darabját Tánccirkusz címmel.

Szabó Szabolcs

A nagyszínpadi próba előtt az előadás rendezőjével, Hernicz Alberttel beszélgettünk:

– A Tánccirkusz előkészületei már tavaly októberben elkezdődtek, egyrészt a Twist Olivér bemutatója, másrészt egyéb darabok miatt. Az első szakasz alapozással telt, azaz elkezdtük dolgozni azokkal a táncokkal (néptánc, hip-hop), amelyek az előadás gerincét jelentik. Ebben az időszakban tanultunk egy kis színészetet is, azaz a társulat részt vett egy egyhetes bohóctréningen. Ezen kiváló szakemberektől leshettük el a bohóc mint színpadi figura és egyben műfaj alapjait. Nagyon hasznos volt ez számunkra, hiszen kiléptünk a saját komfortzónánkból, számos új ismerettel gyarapodtunk – adott betekintést a próbafolyamatba Hernicz, akit természetesen a Tánccirkuszról is faggattunk:

Hernicz Albert, a darab koreográfus-rendezője Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ellentétpárok sorát vonultatja fel a darab, amely ­remek szórakozást ígér

– Szándékaink szerint ellentétek sorát vonultatja fel ez az előadás. Igaz ez táncok koreográfiájára, hiszen helyet kap majd a néptánc, de a modern hip-hop is, de illik ez a meghatározás a darab zenei világára is. A színpadon egy vándorcirkusz mindennapjai elevenednek majd meg, a cirkusz művészvilágának és az őket kísérő árusok egyvelegével. Komoly kihívást jelent az előadás a társulatnak is, hiszen egyszerre kell jól és magabiztosan táncolniuk, valamint improvizálniuk, kommunikálni a közönséggel, hogy igazán üljenek majd az általunk kitalált fordulatok, poénok, történetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában