olvasni jó

2019.02.02. 08:00

Könyves kihívások, olvasásélmények

Könyves kihívással és más akciókkal is gyarapítja olvasótáborát a rácalmási könyvtár, már évek óta sikeresen.

Körmendi Erzsébet

Tavaly már ötödik alkalommal hirdette meg a rác­almási könyvtár az éves kihívást. Akkor tíz felnőtt és négy gyermek vágott neki, hogy teljesítse sikeresen a feladatot, és olvasta el a kiírásnak megfelelő könyveket. Mit jelent a könyvtári kihívás?

– A jelentkezőnek tíz könyvet kell elolvasnia egész évben, az általa megválasztott ritmusban és sorrendben. De a könyvnek könyvtárból kölcsönzöttnek kell lennie, a kiírásban megjelölt témakörökben.

Olvasásra mindig van idő – buszon, vonaton, elalvás előtt otthon vagy éppen a tanítási órák szünetében
Fotó: Shutterstock

 

A most kezdődött idei kihívás teljesítőjének el kell olvasnia olyan kötetet, amelynek a címében szerepel egy szám, ami magyar kortárs író könyve, aminek az utolsó mondata fogta meg, ami életrajzi regény, aminek két szerzője van, amit valaki ajánlott neki, ami a nyárhoz kapcsolódik, ami 2018-ban jelent meg, aminek a címe egy szóból áll, aminek a címében szerepel egy állat, aminek kék a borítója, ami Magyarországon játszódik – mondja Schmidt-Czetli Ágnes könyvtáros, hozzátéve: – A kiírást teljesítők között év végén könyvutalványt sorsolunk ki. A tavalyi nyertesnek Szabados Ágnes híradós sorsolta ki, aki a vendégünk volt decemberben. Ugyanis csatlakoztunk az általa meghirdetett „Nincs időm olvasni” kihíváshoz, amelynek célja bizonyítani, hogy igen is van idő olvasni.

Szabados Ágnes sorsolta ki a 2018-as nyertest
Fotó: amatőr

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában