ez jó lesz

2019.01.08. 13:00

Tripla élvezet jut a standup kedvelőinek

Bár a műfaj az angolszász országokból származik, a Showder Klub megjelenése óta Magyarországon is páratlan népszerűségnek örvend.

Tóth Alexandra

Fotó: pixabay

Az akkori fellépőkből alakult Dumaszínház társulatának tagjai rendszeres vendégek Dunaújvárosban, most azonban tripla dózist kaphatunk a poénokból.

Felméri Péter a Showder Klub színpadán Fotó: Facebook

Benk Dénes, Felméri Péter és Csenki Attila érkezik hozzánk január 10-én, a humor nagyágyúi este hat és nyolc között veszik birtokba a Dózsa Mozicentrum színpadát. „Szex és más tabuk” című előadáson minden elhangzik, ami a témában megmozgatja az ember fantáziáját, és nevetésre is ad okot. Fiatalkori vicces történetek és kínos esetek, amik természetesen nem az elbeszélővel történtek meg, lesz szó a gyermeknevelésről, a szülőkről, akiket anno mi nem értettünk, és a gyerekekről, akiket pedig felnőttként mi nem értünk. Ahogy a műsorról a Dumaszínház honlapján írnak: „A legszókimondóbb vicces műsor, a legviccesebb szókimondó műsor, amelyet magyar színpadon valaha láthattál.” Szigorúan 18 év fölött ajánlott, mert itt nem lesz sem kegyelem, sem tabu.

Csenki Attila, az ex-régiségkereskedő a tipikus vidéki srác szerepében tetszeleg, miközben a polgárpukkasztást szívügyének érzi, az ízes beszédű Felméri Péter 2006- ban még az Erdélyi Humorfesztivált is megnyerte, Benk Dénes „vicceskedésre való hajlamát” pedig az oktatás elnyomta anno, de mára már végre kijött belőle minden.

Aki lemaradna a dunaújvárosi humoráradatról, az se szomorodjon el, hiszen a közeljövőben érkezik a szintén dumaszínházas Mogács Dániel is. Mogács gyerekként szeretett volna színész lenni, mégis sokáig méregette a dumaszínpadot, amíg magáévá tette azt. A művészet ugyanúgy genetikailag van kódolva benne, mint a művészet iránti fogékonyság. Dr. Mogács a kabaré újraélesztésén munkálkodik inkább több, mint kevesebb sikerrel. Válogatott történetek című önálló estjét január 17-én, csütörtökön 19 órától tartja Dunaföldváron a Városi Művelődési Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában