Újpart

2019.01.25. 08:00

Kiállítással ünnepelnek

Egy izgalmas és kiváló alkotókat felvonultató kollektív tárlattal ünnepli a magyar kultúra napját Kulcs települése. A faluházban ma 17 órakor mutatkozik be a dunaújvárosi ÚjPart Egyesület kiállítása.

Szabó Szabolcs

A kapcsolat az egyesület és a művészek között nem új keletű, hiszen tavaly nyáron éppen a kulcsi Nap Háza – Hold Udvara névre hallgató intézmény adott helyet az ÚjPart alkotótáborának. A Kulcson élő, ám az ÚjPart kötelékébe tartozó Páhi Péter képzőművész, egyben az egyesület vezetőségi tagja akkor lapunknak elmondta: „A tagság már korábban elhatározta, hogy amennyiben erre a lehetőségek adottak, az idei nyáron több összetartást is szervez. A újpartos alkotók többsége az utóbbi években is rendre részt vett különböző nyári táborokon, így Rácalmáson, Baracson, vagy akár Móron.

Nyáron Kulcson táborozott az Újpart közössége – most az alkotásaikkal térnek vissza
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Szerencsénkre most az ötletelés egy remek lehetőséggel is találkozott, hiszen Fejes Balázs, Kulcs település alpolgármestere felajánlotta, az alkotótábor számára biztosítja a szállást és az ellátást. E lehetőséggel örömmel éltünk, így augusztus elején elkezdődött a tábori lét. Voltak bejárós és itt lakó művészeink. Az alkotókkal úgy állapodtunk meg, hogy a tábor végén egy-egy munkát majd felajánlanak az önkormányzatnak.”

A mozgalmas nyári alkotónapok termésének egy része tehát a települést gazdagítja. A ma nyíló tárlat kurátora, Fehérvári Tamás esztéta a DH-nak kiemelte: – A friss kiállítás gerincét természetesen a nyári táborban készült munkák adják, ám ezek mellett számos más alkotás is várja majd a közönséget. A kiállítók sora: Kelemen Marián Éva, Páhi Noémi, Ihász János, Éri Jenő, Móder Rezső, Páhi Péter, Simon Tamás, Rohonczi István, Kis Gábor, Kosztolányi György, Várnai Gyula.

A 17 órakor kezdődő megnyitón Fejes Balázs alpolgármester és Medvegy Zsuzsannna, az ÚjPart háziassszonya ajánlja majd az érdeklődők figyelmébe a kiállítást, ünnepi műsort ad az Újvárosi Kanászok kórusa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában