barátságos hangulatban báloztak

2019.01.16. 14:00

Két dudás nem fér meg egy csárdában – hát még öt

Öt zenekar viszont úgy látszik, hogy a legnagyobb barátságban, és óriási sikert aratva egy műsorban is megállhatja a helyét! A II. Dunaföldvári Zenészbálon legalább is ez történt, a helyi általános iskola adta nagyszerű helyszínen, az elmúlt szombaton.

Balogh Tamás

A dunaföldvári esemény szervezői: Dávid István, a város híres vendéglőse, és Farkas László, aki civilben a zöldségkereskedő szakmában tette magát elismertté, ezúttal is szövetségre léptek. Úgy tűnik, hogy amikor ők valami nagy mulatságot terveznek, a legjobb bandákat is sikeresen meggyőzik, hogy hozzájuk jöjjenek!

A kiválóságok szerződtetése volt a nagyobb feladat, a szépszámú vendégsereg kulturált ellátása, már „csak” rutinfeladattá szelidült a két, ebben a szakmában is sikeres manager számára.

A zenekarok készülődése a bál előtt
Fotók: Balogh Tamás

Valószínűleg sokak számára kedvező lehetőség volt a batyus báli vendéglátás lehetősége. A helyszínre érkezők elképesztő finomság-kollekciót hoztak magukkal, és helyeztek az asztalra. Az italok között is jelentős szerepet kaptak a házi készítésűek.

Egy ilyen eseményre nem csak a fentiekkel, hanem a küllemükkel is kitettek magukért az ideérkezők. Életkortól függetlenül csinosan, lehetőleg alkalmi öltözetben, a hölgyek többsége a fodrászt is útba ejtve, dekoratív megjelenést adva maguknak érkezett. Megadták a módját.

Nem ranglistát készítve, hanem a fellépésük sorrendjét követve süvegeljük őket. Igen azt tesszük, hiszen profi produkcióval ajándékozták meg a mulatni vágyókat.

A sort a nagyvenyimi Szabó duó kezdte. Az ilyen eseményeken hálátlan bemelegítő feladatot imponáló rutinnal, és nagy sikerrel oldották meg. Az előttük lévő táncparkettet néhány perc alatt betöltötték a táncolni vágyó bálozók.

Sokan igazi sztárzenekarként várták a Galga Express Bandet és nem is csalódtak bennük. Igazán kedvező pozícióból folytatta a sort az est leghíresebb csapata, a tévéből és a közösségi csatornákból is jól ismert Galga Express Band. Imponálóan széles zenei választékkal érkeztek, a diszkó klasszikusaitól indultak és még a mulatós műfajból is sikerrel villantottak egyet Balázs Gergely vezetésével. A közönség szinte tombolt!

A nagykarácsonyi Szamaras zenekar profi produkciót villantott

Őket a nagykarácsonyi Szamaras Zenekar követte. Már a kezdő dalukkal is föltették a lécet a baráti pályatársaiknak.

Horváth Csaba, a Szamaras zenekar énekese profi ének- és billentyűs produkciót adott elő, ami országos színpadokon is megállta volna a helyét.

Ezután a solti Montana zenekar lépett a közönség elé, tagjai bátran kalandoztak a pop- és dallamosabb rockzene irányába is. Kellemes meglepetésként egy veszedelmesen jó dobost is hoztak magukkal. Sutka László vezetésével kellemesen szórakoztatták a bálozókat.

Galga Express Bandben nem csalódtak a vendégek

A sor végén, de csak a számszerűség okán, a paksi Főnix Boy’s mutatkozott be. A késői órák dacára is imponálóan fitten, és sikerre éhesen fellépő rutinos zenekar, továbbra is ébren tartotta, ha nem tovább fokozta az összegyűltek táncos kedvét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában