kultúra

2019.01.23. 17:00

Ady 100 – Kaizler Gitta kiállítása

 Az Értől az Óceánig címmel nyílik Kaizler Gitta Dunaújvárosban élő festőművész Ady Endre halálnak 100. évfordulójához kapcsolódó kiállítása

Szente Tünde

Az Értől az Óceánig címmel nyílik Kaizler Gitta Dunaújvárosban élő festőművész Ady Endre halálnak 100. évfordulójához kapcsolódó kiállítása január 24-én a Szilá­gyi Dezső téri református templom ökumenikus istentiszteletét követően, 18 órakor.

Kaizler Gitta Ady portréjával Fotó: Szente Tünde/Dunaújvárosi Hírlap

Vasárnap délelőtt szintén az istentisztelet keretében tartanak megemlékezést a költőóriásról, majd a nagyterembe hívják az érdeklődőket a kiállítás megtekintésével egybekötött szeretetvendégségre. „Ady Endre és Csinszka e gyülekezetben kérte Isten áldását házasságkötésükre, majd Ady 1919-ben bekövetkezett halála után szintén e gyülekezet lelkésze búcsúztatta el őt szeretteitől, barátaitól. Adyt akkor érthetjük meg igazán, ha ismerhetjük szülőföldjét. Kaizler Gitta képein keresztül beléphetünk ebbe a világba” – áll a kiállítás meghívójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában