A Szalki-sziget történetének másik oldalát vizsgálja meg

2018.10.12. 11:00

Újabb Éberhardt-alkotás jött

Ismét sokan voltak kíváncsiak a múzeum előadótermében tegnap este Éberhardt Béla nyugdíjas erdőmérnök, egykori dunaújvárosi erdész előadására.

Pekarek János

Ezen egy, két éve megjelent könyvét: A mi Szalki-szigetünk címűt ismertette és dedikálta, bár előadásának nagyobb részét e kötet DVD-n közzétett folytatásának bemutatója tette ki: A Szalki-sziget másik oldala.

Éberhardt Béla a helyszínen dedikálta is könyvét Fotó: Zsedrovits Enikő

Ez a kiegészítés valójában egy új, második kötete a vállalkozásnak, modern, interaktív és olcsó formában. Ám nem kevésbé izgalmas, mint a könyv alakban megjelent első rész.

Hihetetlenül sok térkép- és képmellékletet tartalmaz amellett, hogy olyan részletekre hívja fel a figyelmet, mint hogy mi a csoda lehetett például az a bejegyzés Lázár deák XVI. század eleji térképén, hogy „monstor Butibulas”? Vagy: mi lehetett az a Gudman-fok?

Az előadás részleteire még visszatérünk: a bemutatót követő kérdésekből ugyanis világosan kiderült, mennyire izgatja a dunaújvárosiakat a sziget és az egykori monostor története.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában