több ezer látogató

2018.09.17. 07:00

Retróbuli és a magyar popzene élő legendái a Tökfesztiválon

A péntek délelőtti csendes nyitás elsősorban a gyerekek kedvére tett, délutánra megérkezett a többgenerációs tömeg. Az Anna & the Barbies koncertjére diszkrét telt házat lehetett jósolni, Pásztor Anna látványos színpadi performanszai és egyedi lelkesítő szövegei ellenére viszont elmaradt a mindent elsöprő hangulat, noha egyáltalán nem volt foghíjas a közönség.

Tóth Alexandra

A szombathoz képest viszonyítva azonban még csak kellemes klubhangulathoz sem volt mérhető a pénteki tömeg. Nem csak a kúria előtt, de a szomszédos utcák szélén is kilométeres kocsisorok álltak, és hosszú sorokban hömpölyögtek az ország minden tájáról érkező érdeklődők, és még azzal sem mondunk nagyot, ha kijelentjük, a világ több tájáról is érkeztek, hiszen nem csak magyar szavakat hallhattunk a fesztivál területét bejárva.

A Zoltán Erika Tánciskola növendékei is megmutatták magukat
Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Az első sztárfellépő Zoltán Erika volt, az örökifjú énekesnő produkcióját pedig az országos kiterjedésű Zoltán Erika Tánciskola dunaújvárosi növendékeinek a bemutatója előzte meg. Erika nagyjából kronológiai sorrendben adta elő slágereit, valamennyi dalhoz egy kis élménybeszámolót fűzve, mellette pedig fáradhatatlanul és hibátlanul táncoltak a koreográfiára a táncosok, akik kétségtelenül emelték a színpadképet, és tovább fokozták a nyolcvanas évek hangulatát.

Elképesztő érdeklődés övezte a 15. Tökfesztivált, az ország minden pontjáról érkeztek

Már a Zoltán Erika-koncerten is félő volt, hogy aki nem érkezik legalább tíz perccel a kezdés előtt, az kordonon kívül marad, de a Neoton Família esetében ez hatványozottan igaz volt. A profi együttes csúszás nélkül, de röpke félórás beállás után kezdett, és aki egyszer beállt a közönség soraiba, az onnan ki nem jutott. Kulturáltan szórakozott a közönség, mégpedig a pár hónapostól a nyugdíjas korosztályig mindenki fújta a Neoton-slágereket.

Neoton Família profi n és pontosan zenélt, Csepregi Éva átéléssel énekelt
Fotók: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Az esti mulatság előtt számos programon vehettek részt a fesztiválozók, és gyakorlatilag nem volt olyan opció, ami ne vonzott volna tömeget. A kiállítótermek dugig voltak, a sörpadokon végig ültek a vígan sörözgető fesztiválozók, de az arcfestést, csillámtetoválást készítő lányoknak és a lufihajtogató bohócnak sem nagyon akadt szabad perce. Hatalmas érdeklődés övezte a kézművescsodákat áruló kirakodókat, ami nem csoda, hiszen a házi rétesektől a töklekváron át a bőrdíszműves termékekig és a kézzel készített kerámiákig, ékszerekig és szappanokig minden megtalálható volt az árusoknál, de ha mást nem is, valami apró tökös relikviát mindenki hazavihetett az országos hírű fesztiválról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában