A misét Böjte Csaba celebrálja

2018.06.01. 11:00

Dunaföldváron találkoznak a mikulások az idei nyáron

A településen találkoznak az erdélyi jótékonysági Mikulás-túra résztvevői.

L. Mészáros Irma

r

Június 16-án Dunaföldváron jönnek össze mindazok, akik két évtizede minden év december első hetében jótékonysági Mikulás-túra keretében ajándékokkal járják végig a Böjte Csaba vezette Szent Ferenc Alapítvány erdélyi bentlakásos és napközi otthonait és néhány gyermekkórházat is. Több mint kétezer kilométert tesznek meg azokkal az adományokkal, amelyeket itthon magánszemélyek, munkahelyi közösségek és támogató cégek jóvoltából állítanak össze. Lapunkban többször hírt adtuk arról, hogy a földvári máltások két-három ezer darab mikuláscsomagot állítottak össze, de gyűjtöttek iskolások is.

Mikulás a Böjte Csaba által működtetett otthonban

Most Dunaföldvár hívta a Mikulásokat – piros kellékek nélkül – egy kis megbeszélésre és kikapcsolódásra. A Mikulás-túra elindítója és fő szervezője ugyanis a földvári gyökerű, Szekszárdon élő budapesti vállalkozó, Jendrolovits Gábor, akinek a kezdetektől több dunaföldvári támogatója, kísérője van. Az utóbbi években részt vett többek között Ambrus György, a Kövics házaspár, családtagjaival Jákli Viktor, Jendrolovits egykori osztálytársa, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi önkéntes csoportjának vezetője, Horváth Zsolt polgármester és felesége és a Rivnyák család. A júniusi dunaföldvári program szervezését és a vendéglátó szerepét is az utóbbi három személy tölti be.

A nyolcvan-száz meghívott először meglátogatja Rivnyák Sándor gyümölcsösét, este pedig vacsorával vendégelik meg mindazokat, akik az elmúlt években vállalták a Mikulás szerepét, illetve az adományok szállítását, szétosztását.

Az akcióban részt vevő önkéntesek Dunaföldváron kívül egyebek között Budapestről, Debrecenből, Esztergomból, Paksról, Pilisszántóról, Piliscsévről, Székesfehérvárról, Szekszárdról indultak az egyhetes útra.

Megtiszteli a Mikulásokat Böjte Csaba ferences szerzetes is, aki 15 órakor a Barátok templomában (Dunaföldvár, Rákóczi utca) celebrál misét. A szentmise szertartására várnak mindenkit. A szerzetes szerint földi létünk talán egyik legfontosabb célja, hogy ünnepet szervezhessünk magunknak és egymásnak. Az ünnepek erősítik hitünket, összetartozásunkat. Ünnep lesz ez a találkozó is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában