Gyerekműsorral indult az idei szezon első szabadtéri estje

2018.06.26. 07:00

Gyerekzsivajtól volt hangos a Petőfi Liget

Nem maradunk kultúra nélkül a nyáron sem, vasárnap elkezdődtek a Petőfi Művészeti Liget ingyenes, elsősorban szabadtéri programjai. A korai, esti órák a gyerekekről szóltak, de a későbbi előadásokkal a felnőttek is megtalálták a számításukat.

Tóth Alexandra

A Bartók Kamaraszínház Művészeti Ligete több mint egy hónapon át látja el ingyenes kulturális programokkal közönségét. Az első előadás egy interaktív retró műsor volt a színházteremben, az apróságok nevettetéséről Móka Miki és barátai gondoskodtak. A gyerekek számára szórakoztató poénokat harsány kacagással jutalmazták, de nemcsak nevetett a hálás közönség, hanem szívesen válaszolt Móka Miki kérdéseire is, aki alaposan meg is tornáztatta a kicsiket.

Móka Mikinek melege támadt az előadás közben, ami nem csoda, hiszen tele volt gyerekekkel a nézőtér, és minden bizonnyal izzasztó feladat lekötni egy seregnyi apróság figyelmét, még akkor is, ha olyan segítői vannak, mint Hakapeszi Maki vagy Hiszékeny Úr

Miki mellett a Zsebtévé további munkatársai is színpadra léptek, többek között Hiszékeny Úr és Hakapeszi Maki mutatta meg a legkisebbeknek, hogy milyen mesevilágban nőttek fel a szüleik, és azt, hogy a retró poénok és jelenetek a mai napig megállják a helyüket, ha megfelelően vannak tálalva. Bár vasárnap nem volt teljesen biztató az időjárás, szerencsére az eső nem mosta el a zenepavilon programjait sem.

Fotók:Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi hírlap

A Búgócsiga Zenede minden képzeletet felülmúló koncertet adott, és nemcsak a gyerekek szórakoztak önfeledten, hanem a szülők közül is többen riszáltak a jól ismert népdalok, gyerekdalok és mondókák megzenésített verzióira. Sosem gondoltuk volna, hogy az Esik az eső, hajlik a vessző kezdetű dalocska lehet igazán rock ’n’ roll, azt meg végképp nem, hogy az énekes a fejét fogva, sikítozva kezd rohangálni a gyerekek között, mert jaj, de szegény katona lova biztosan megázik. A vagány csigákat alig akarták elengedni a felpörgött gyerkőcök. Nem kérdés, hogy érdemes elmenni a legközelebbi zenedés bulira, gyerekkel, de akár anélkül is. A felpörgött kedélyeket a szintén szabad téri táncszínházi előadás fokozta, ahol Bartók repertoárjából válogattak a bartókosok, láthattunk a többi között modern köntösbe öltöztetett, friss népzenei előadást is.

A Búgócsiga Zenede minden korosztály számára szórakoztató előadását képtelenség volt egy helyben állva hallgatni, a gyerekek sokszor párban táncoltak a jól ismert, de új hangzással frissített dalocskákra

 

Őket a Góbé zenekar koncertje követte. A csapat komoly zenei előképzettséggel bír, és oszlopos tagjai a budapesti underground folk életnek. A ligetbe is elsősorban a népzenét, a világzenét hozták el, hiszen feltett szándékuk, hogy a közönség megtanulja a műfajt a könnyű zenei élet részeként is értelmezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában