tehetségnap

2018.04.27. 17:30

Művészpalánták sokasága foglalta el Dunaújváros főterét

Tankerületünkben immár 6. alkalommal rendezte meg a Közép-Mezőföldi Tehetségsegítő Tanács a tehetség napja névre keresztelt programját, amelynek célja, hogy felhívják a figyelmet a kivételes adottságokkal rendelkező gyerekekre.

Tóth Alexandra

A régió minden iskolája lehetőséget kapott a részvételre. A szervezők figyelemfelhívó célzattal tették a főtérre a rendezvényt, így a lehető legtöbb emberhez eljuthat az üzenet, és az utca embere is szívesen megáll és elidőzik kicsit a gyerekek előadásain. Az ötlet sikeresnek bizonyult, népes közönség előtt adhatták elő táncos, zenés produkcióikat a tanulók. A rendezvényt Tóth Györgyné, a Közép-Mezőföldi Tehetségsegítő Tanács vezetője nyitotta meg, beszédében pedig elmesélte, miért is tartja fontosnak a tehetséggondozást, valamint köszönetet mondott a részt vevő iskoláknak a szereplésért és az önkormányzatnak a szervezés lehetőségéért.

Szalai Viola, a Wesley-Da Capo növendéke klasszikus gitárjátéka

A program két részből állt. Az iskolák három diák és egy felkészítő tanár alkotta rajzos csapatai a Városháza tér két épülete közötti falon Madárvilág címmel körképet készítettek pasztellel és zsírkrétával. Ihletben nem volt hiány, nagyon hamar kezdtek megtelni a falakra ragasztott óriási papírok: hol színes, fantáziadús mesebeli madarak, hol baglyok, gólyák formálódtak az alkotók kezei alatt. A rajzos csapatok Mezőfalváról, Baracsról, Előszállásról és Dunaújvárosból érkeztek.

Nagy műgonddal készülnek a madárrajzok a városháza falán

A tér központi részén énekesek és táncosok mutatták be sokszínű produkcióikat. A néptánc, modern tánc és klasszikus társastáncok mellett népdalokat vagy éppen furulyajátékot is hallhattunk. A Gárdonyi Géza Általános Iskola és a Violin Alapfokú Művészeti Iskola közös táncos produkciójával indult a délután, majd a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola, a mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a Dózsa György Általános Iskola előadásai következtek.

A Violin és a Gárdonyi közös produkciója – spanyolosra ropták a lányok Fotók: Zsedrovits Enikő

Sem a szél, sem a hűvösebbre fordult időjárás, de még a technika ördöge sem tudta kizökkenteni az előadókat, a fellépők profi magabiztossággal álltak a közönség elé. A gyerekek lelkesedését bizonyítja, hogy egyesek több produkcióban is részt vettek, szélsebesen váltva a fellépőruhákat és a stílusokat. A vegyes korosztályú csapatok, fellépők húsz produkción keresztül csillogtatták meg tehetségüket kettő-tíz perces műsorszámokkal, ám ezeknek a fiataloknak a mindennapjaik részét képezi a művészet és a saját ágazatukban való kibontakozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában