Öt település nyolc csoportja

2018.04.12. 09:00

Diákszínjátszók randevúja Fehérváron

A minősítő programsorozat szervezője a Magyar Drámapedagógiai Társaság, a sorozat első köre pedig a megyei megmérettetés. Innen a regionális fellépésre lehet továbbjutni, ahol még mindig lehet minősítést szerezni. A résztvevő színjásztó társulatok végső célja, hogy eljussanak az országos találkozóra.

duol.hu

Hétfőn Fejér megye nyolc csoportja mutathatta be a legfeljebb 20 perces, szabadon választott darabját a háromtagú zsűri és a szülőkből, pedagógusokból álló közönség előtt. Ezek között voltak irodalmi, és saját átdolgozások is, mint például a Prikulicsok Walesi bárdok című előadása.

Az általános iskolai társulatok mellett művelődési csoport színjátszó köre is színpadra lépett, jöttek Baracsról, Kápolnásnyékről, Abáról, Sárbogárdról és Székesfehérvárról. A regionális találkozóra jutás lehetősége nem a minősítés milyenségétől függ, tudtuk meg Gonda Emma népművelőtől.

A nap végén arany minősítést nem adtak ki. A regio­nális találkozóra az ezüst minősítést kiérdemlő székesfehérvári Kossuth Színkör mehet. A zsűri két különdíjat is kiadott: Takács Petra az erős karakterformálásért, Csizmadia Máté pedig az erős színpadi jelenlétért kapott elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában