koncertsorozat

2018.03.17. 13:00

Jazz Café – kinőtte a zeneiskola falait

Egyre kevesebb városlakónak kell elmagyarázni, hogy mi is az a Jazz Café. A Sándor Frigyes Zeneiskola periodikusan visszatérő estje hamarosan kilép az intézmény falai közül.

Balla Tibor

Rostási Marcell (gitár), Balla Bence (basszusgitár), Aczél Áron (gitár), Bányász András (fuvola) a koncerten Fotó: ZsE

Nem csekély hiátust tölt be a dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola égisze alatt futó, időről időre visszatérő tanárok–diákok fúziójából megvalósuló koncertsorozat. Pedig hát nagy szükség van az ilyen kellemes, kötetlen kávéházi hangulatú zenés rendezvényekre, főként ha azt is hozzátesszük, hogy saját, szárnyukat bontogató titánjaink mutatják meg, hol tartanak a hangszeres muzsikálásban.

Rostási Marcell (gitár), Balla Bence (basszusgitár), Aczél Áron (gitár),
Bányász András (fuvola) a koncerten Fotó: ZsE

Az elmúlt héten ismét összejöttek diákok, tanárok, és két óra felhőtlen hangulatú szórakozással ajándékozták meg a közönséget, amely, mi tagadás, régen kinőtte a zene­iskola kamaratermének terét. Miután erre az iskola vezetése is rájött, nagy valószínűséggel ez volt az utolsó Jazz Café, amit a falakon belül rendeztek, ígéretes tárgyalások állnak mögöttük egy új helyszínnel.

Borítékolható, hogy ott is sikerre számíthatnak, mert ritkán hallható élőben ilyesfajta igényes muzsika Thelonious Monk, Dexter Gordon, Henry Mancini, Herbie Hancock, Charlie Parker, John Coltrane, Billy Cobham vagy James Brown nyomdokain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában