A Nő című kiállítás

2018.03.11. 11:00

A Balkán szeme Dunaújvárosból

Egy remek estét tölthettek el azok, akik csütörtökön este ellátogattak a Kortárs Művészeti Intézet kultúrpresszójaként üzemelő Art Caféba, amely természetesen saját kiállítóhellyel is bír.

Szabó Szabolcs

Kunos József pályájáról és munkásságáról egy bővebb írást olvashattak lapunk keddi kiadásában, így az alkotó mélyebb ismertetéséről eltekintenék, ám pár dolgot azért ki is emelnék az idézett portréból.

A legfontosabb, hogy Kunos a Balkán bevallott szerelmese, munkáiból kiolvashatón vélhetően azért is, mert itt talált meg egy olyan kulturális tartalmat, amely számára izgalmas, még a globalizáció vélt vagy valós vívmányaitól nem áthatott.

Bőséges látnivalóval szolgált a tárlat fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Alkotónk valóban látó szemmel járta és járja a Balkán városait, és ott megleli, amit keres. Az Art Caféban megtekinthető képeken is egyfajta mélyfúrást végez. Kalandra hív, és egyfajta beavatást is nyújt. A Nő/The Woman című kiállításon a többi között szerbiai, bosznia-hercegovinai, olaszországi, horvátországi, hollandiai és magyarországi alkotásokból láthatnak válogatást az érdeklődők. Kunos képeit az interneten több mint 420 ezren nézték meg eddig 65 országból. Művei jobban hasonlítanak festményekre, mint fotókra. Szürrealista kísérleti fotográfusnak sorolták be 2016-ban mind a Amerikában, mind Kanadában, mind Oroszországban.

Kunos József munkái megfejtésre várnak, és bátran ajánlhatjuk mindenkinek, hogy éljen e lehetőséggel a következő hetekben. A tárlatnak azonban van egy, de még orvosolható hibája. Jelesül, túl sok képet mutat meg, néha valós remekműveket elaprózva. Ám ez már legyen a látogató gondja. A Nő című tárlat izgalmas, felfedezésre váró élmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában