Szavalóverseny

2017.11.24. 14:00

A 140 évvel ezelőtt született Ady Endrére emlékeztek a Bartók stúdiótermében

Országos versmondóversennyel folytatódott az Ady-napok programsorozata szerdán a Bartók színház stúdiótermében, ahol tehetséges fiatalok bizonyíthatták versbarát rátermettségüket.

Szabó Szabolcs

Ballai Ingrid nagy átéléssel adta elő Rákos Sándor Sirató című versét

Fotó: Ady Géza

- Nem igazán szeretem a versmondóverseny kifejezést, ugyanis ez nem egy tipikus versengés, inkább egyfajta közös elmélyülés a versek, a líra világában – fogalmazott köszöntőjében a résztvevőknek, a zsűri elnöke, Őze Áron, aki Smuk Imrével párban alkotta az ítészbizottságot. A Bartók igazgatója még annyi tanácsot adott a diákoknak: „verset nem szavalunk, hanem megpróbáljuk a legjobb tudásunk szerint átéléssel átadni, hiszen a verseket magunkban hordozzuk, mindig magunkkal cipeljük.” Az Ady tiszteletére rendezett seregszemlét az általános iskolás tanulók kezdték.


Ballai Ingrid nagy átéléssel adta elő Rákos Sándor
Sirató című versét
Fotós: Ady Géza

Az Ady-napok keretében rendezett országos versmondó-verseny eredményei: Az általános iskolások mezőnyében: 1. Sopka Gréta Tímea (Dózsa), 2. Kovács Kitti (Dózsa), 3. Szatmári Nagy Eszter (Mezőfalva). A zsűri arany minősítéssel jutalmazta Péter Domokos Balázs (Móricz), ezüst minősítéssel Steiner Gréta, bronz minősítéssel Pintér Patrik előadását. A középiskolásoknál: 1. Móricz Máté (Bánki), Magos Fanny (Budapest), Tillinger Donát (Bánki), arany minősítést kapott Rostási Ádám (Széchenyi), ezüst minősítést Gombita Klaudia (Széchenyi) és bronz minősítést Balázs Fanny (Teleki). Az Ady-napok ma tanulmányi versennyel folytatódik a gimnáziumban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában