Színház

2017.10.05. 09:00

Mikrokozmosztúrán – Zenés gyermekdarab, nem csak fiataloknak a Bartóktól

DUNAÚJVÁROS A Bartók Táncszínház múlt heti évadnyitó bemutatója után a prózai tagozat is egy premierrel nyitja a szezont pénteken este. Üdvözlet a Mikrokozmoszban!

Szabó Szabolcs

Kortárs szerzők gyermekverseit is beépítették a darabba - képünkön Tőkés Nikolett színművész

Fotó: Ady Géza

Egy zenés gyermekdarabbal indítja előadásfolyamát a Bartók teátrum prózati tagozata. A Mikrokozmosz című darabot Tőkés Nikolett, Siménfalvy Ágota, Kiss Attila és Gasparik Gábor főszereplésével, Csadi Zoltán rendezésében láthatja a nagyérdemű.

Csadi Zoltán korábban úgy nyilatkozott lapunknak, hogy már régóta tervezett egy olyan, főként gyermekeknek szóló előadást, amely az járja körül, hogy miként találkoznak az „élet nagy dolgaival”, hogy fedezik fel a mindennapokban a felnőttek világát.

A pénteken este bemutatkozó előadásban a Bartók Béla Gyermekdalok és Mikrokozmosz című műveinek újragondolt részleteivel, valamint kortárs költők – Bartos Erika, Kukorelly Endre, Petőcz András és Lackfi János – gyerekverseivel keresik a fent említett nagy kérdésekre a lehetséges válaszokat, valamint az előadások során egy kicsit ismerkedünk a világgal és kicsit önmagunkkal is. A holnapi premier után szombaton egy családi előadás keretében is láthatják az érdeklődők a kicsiknek és nagyoknak egyaránt tanulságosnak ígérkező darabot.

A világ fölfedezése – képünkön Kiss Attila, Siménfalvy Ágota és Gasparik Gábor a Mikrokozmosz című darabban
Fotós: Ady Géza

A múlt héten hivatalosan is elkezdődött Szolgálat évadában e hónapban még egy táncszínházi premier vár a színházkedvelőkre. A Terminal című drarab rendezője és koreográfusa egyaránt Vári Bertalan, a Bartók Táncszínház vezetője.

Kortárs szerzők gyermekverseit is beépítették a darabba – képünkön Tőkés Nikolett színművész
Fotós: Ady Géza

Novemberben Őze Áron igazgató rendezésében jön Thorton Wilder darabja, A mi kis városunk, decemberben pedig Szemán Béla a Bartók stúdiótermében állítja színpadra Márai Sándor Judit című kisregényének színházi adaptációját. Februárban, a Bartók nagyszínpadán lesz látható Molnár Ferenc egyik klasszikusa, Az üvegcipő Czajlik József rendezésében. Márciusban pedig a ház művészeti vezetője, Sipos Imre rendezi Arany János Toldiját Szarka Gyula – Ghymes – zenéjével és Matyi Ágota látványtervezésével, Vári Bertalan koreográfiájával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában