Színház

2017.10.03. 07:30

Társulati üléssel, táncszínházi premierrel kezdődött a Bartók évada

Az eddiginél jóval markánsabb társadalmi és kulturális szerepvállalásra törekszik a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza – derült a múlt hét pénteki sajtónyilvános társulati ülésen, amelyen számos változásról is beszámoltak a teátrum vezetői.

Szabó Szabolcs

Két táncjátékot csomagolt egybe az évad első bemutatóján a Bartók Táncszínház - a Négy évszak és a Falka bizonyára elnyeri majd a szélesebb közönség szimpátiáját

Fotó: Ady Géza

Ezek: bemutatták a színház – a külső és belső kommunikációját egyaránt meghatározó – új arculatát, a Bartók intézményi, jegykedvezményekkel egybekötött akcióit, jótékonysági programjait, valamint szó esett az új társulati tagok és a 2017/2018-as évad kínálatáról is.

A sajtónyilvános társulati ülésen Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester elmondta, a város kulturális életében mindig is kiemelt szerepet játszott a Bartók színház, amely most is egy igazi közösségként dolgozik együtt. Gombos kiemelte: az önkormányzat továbbra is támogatja a teátrum vezetésének terveit, és minden segítségét megad az értékteremtő munkához.

Két táncjátékot csomagolt egybe az évad első bemutatóján a Bartók Táncszínház – a Négy évszak és a Falka bizonyára elnyeri majd a szélesebb közönség szimpátiáját
Fotós: Ady Géza

Őze Áron, a Bartók igazgatója 2017/2018-as évad műsortervének ismertetése után – a tervezett bemutatókról már több alkalommal is olvashattak lapunkban – összegezte a legfontosabb új kezdeményezéseket: 1. a teátrum útjára indítja a „Duplázzon, mi felezünk” című jegyprogramját, amelynek lényege, ha bárki teljes árú jegyet vásárol a Bartókban, vagy a megállapodásban szereplő más városi és/vagy kulturális intézményben, az a partnerintézményben is jogosulttá válik egy félárú jegyre. A Bartók eddig a Dózsa Mozi Centrummal kötött megállapodást, ám hamarosan több intézménnyel is bővül a sor. Ugyancsak „féláras” kedvezmény illeti meg a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum azon tanulóit, akik félévi, év végi bizonyítványuk szerint 4,5-ös átlag felett teljesítenek majd. Emellett a színház megállapodást kötött a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központtal – e program keretében ingyenes bérlettel látogathatják majd az árva gyerekek a Bartók előadásait. A Nagycsaládosok Egyesületének tagjait pedig több alkalommal is főpróbára invitálja majd a teátrum – természetesen díjmentesen.

Őze Áron, a Bartók igazgatója több fontos bejelentéssel indította az új, a „Szolgálat” évadaként címkézett szezont a pénteki társulati ülésen
Fotós: Ady Géza

Sipos Imre, a ház művészeti vezetője kiemelte, a Violin művészeti iskolával közösen októbertől új színházi képzést indítanak, amelynek bázisa a Bartókban lesz. A prózai tagozat két új társulati taggal bővült, Kovács Vanda színésznővel és Jegercsik Csaba színésszel. A hivatalos évadkezdet ezúttal egy premierrel is egybeesett, hiszen pénteken este mutatkozott be a Bartók Táncszínház egy előadásba összepakolt két remek táncjátéka a Négy évszak és a Falka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában