Cseh Tamás Program

2017.10.06. 14:50

Zenei kiállítás, koncertekkel – Jön a Budapest Music Expo

Az idei lesz az eddigi legnagyobb Budapest Music Expo; Kelet-Közép-Európa legjelentősebb zenei kiállítása immár 18 ezer négyzetméteren, hat színpaddal és több tízezer kipróbálható hangszerrel, várja az érdeklődőket péntektől vasárnapig a Hungexpo területén.

zenei_menedzsmentet_keres_h

Ma indul és egész hét végén tart a Budapest Music Expo. A 12. alkalommal megrendezett nemzetközi audiovizuális és zenei kiállításon az NKA Cseh Tamás Program indulása óta jelen van. Ez idén sem lesz másként: a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban izgalmas előadásokkal és NKA fogadóórával is várják az érdeklődőket.

De nem csak emiatt vétek kimaradni a főváros egyik legnagyobb zenei forgatagából: három nap leforgása alatt csaknem 400 zenei esemény, köztük koncertek, közönségtalálkozók, dedikálások, előadók, művészek várják a résztvevőket.

A zeneimádó közönség, a hivatásos zenei szakemberek, zenészek és a családosok szempontjából egyaránt izgalmas programokkal kecsegtető eseményen a Cseh Tamás Program eseményeit a Hungexpo G pavilonjában, egészen pontosan a G62-es standján kell majd keresni.

A helyszínen egész nap lesz majd greenbox fotózás, de szokásokhoz híven előadásokkal és sok hasznos információval is készülnek.

A rendezvénysorozat első napján, pénteken 13.40-től Mruzsa Tímea tart majd előadást az NKA Cseh Tamás Program Magyar könnyűzenei örökség megőrzését támogató alprogramjának első három évéről. A „Nagy idők nagy dalai” után a Nemzeti Kulturális Alap pályázati és elszámoltató munkatársainak fogadóórája következik. Ez a program azoknak lehet érdekes, akik szeretnének többet megtudni arról, hogy milyen támogatási formákat és lehetőségeket biztosít a program, de az érdeklődők arra a kérdésre is választ kaphatnak, hogy a pályázat sikere érdekében mire érdemes ügyelni.

Szombaton 13.40-kor Bajnai Zsolt, az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium vezetője beszél majd arról, hogy mi mindent tett az elmúlt három évben a Cseh Tamás Program a magyar könnyűzenéért, de vélhetően a jövőre vonatkozó tervekről is szó esik. A Budapest Music Expo utolsó napján, vasárnap pedig Réz György, a Majdnem Híres Rocksuli alapítója, az alprogram koordinátora tart majd tájékoztatót a Cseh Tamás Program Könnyűzenei menedzsment képzéséről.

A gazdag programkínálatból kiemelkedik az Öröm a zene című tehetségkutató sorozat döntője, amelynek keretében folyamatosan színpadra lépnek majd az elmúlt hónapok megyei tehetségkutatóin legjobban teljesítő zenészek és zenekarok.

A kiállítás helyszíne tavaly először volt a Hungexpo, ahol idén az F és a G csarnokban, illetve az épületek melletti területeken és a passzázson zajlanak az események. A több tízezer kipróbálható hangszer mellett azt is megtapasztalhatják a látogatók, hol tart manapság a hang- és látványtechnika, de lesznek dj-eszközök, lemezjátszók, fülesek, pultok is.

Hat színpadon váltják majd egymást a zenekarok, fellép többek közt az Anna & the Barbies és a Half Note City (képünkön) is

A Budapest Music Expónak a kezdetek óta szerves része a rengeteg hangszerbemutató és koncert.

Idén hat színpadon váltják egymást a zenekarok, fellép többek közt az Anna & the Barbies, a Cloud 9+, a San Francisco Beat, a hiperkarma, a Brains, a Roy és Ádám Trio és a Half Note City.

Immáron hagyomány, hogy megrendezik az Öröm a zene országos tehetségkutató döntőjét is, illetve átadják az Öröm a zene-díjat a szakma legjobbjainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában