avatóünnepség

2017.09.28. 12:00

Miska huszár: Hivatalosan is átadják a rekordkatonát

RÁCALMÁS/PÁKOZD Pénteken nagyszabású avatóünnepség keretében hivatalosan is átadják a pákozdi Bogárhalmon a rekorder szoborkolosszust, Miska huszárt. 

Szabó Szabolcs

kicsi huszár Fotó: Zsedrovits Enikõ

A megnyitó ünnepség pénteken 14 órakor kezdődik Miska huszár szolgálati helyén, a pákozdi Bogárhalmon. A helyszínen a Himnusz hangjai után Vlaszák Mihály, a szobor ötletgazdája és mecénása köszönti egybegyűlteket, majd dr. Benkő Tibor vezérezredes beszéde után hivatalosan is átadják hazánk legnagyobb köztéri katonaszobrát, a közel 13 méter magas Miska huszárt.

15 órától egy pohár bor és némi harapnivaló kíséretében kézműves-foglalkozások várják az érdeklődőket, akik közelről is megcsodálhatják a több mint 10 éven át készült alkotást.

15 óra 20 perctől a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium diákjainak műsorát láthatja a közönség, őket pedig a helyi, pákozdi hagyományőrző fellépők követik majd.

17 órától a Sic Transit Folk együttes koncertjét hallgathatja a nagyérdemű egészen 18 óráig. Az avatóünnepség végül katonai tiszteletadással zárul. A rendezvényen a részvétel díjmentes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában