újra benépesült

2018.02.22. 15:00

Jógázók vették birtokba az újtelepi iskolát

Az újtelepi jógaimádó népes társaság azzal szembesült, hogy a jóga szeretete nem elég a kivitelezéshez.

Hankusz Kálmán

Újra benépesült a használaton kívüli újtelepi iskola, jógázók vették birtokba Fotó: HK

A zord időjárás nem kedvez a szabadban, egyhelyben végzendő testgyakorlásnak. Jött az ötlet, hogy ott áll üresen az újtelepi iskola épülete, mi lenne, ha újra megtöltenék azt élettel?

Természetesen elkelt némi segítség, mert a sport szeretete és az elszántság önmagában még nem elég. Nyári Ica és a Városvédők Újtelepért Egyesület nekilátott hát a megvalósításhoz. Sok kilincselés és tájékozódás után, mert az ügyintézés ugye ezzel jár. Először az ember azt sem tudja, kihez forduljon egyáltalán.

Újra benépesült a használaton kívüli újtelepi iskola, jógázók vették birtokba
Fotó: HK

Miután megvan a megfelelő személy, már megy könnyen a dolog, de addig el kell jutni. Így fordultak Mészáros Lászlóhoz, aki felkarolta az ügyet, és közbenjárt azért, hogy az amúgy használaton kívül álló régi iskolaépületben helyet kapjon a csapat. A sikeres megvalósítást mi sem tükrözi jobban, minthogy kedden este megtartották első foglalkozásukat a jógázók, amelyen részt vett a csapat segítője is. Ma ott tartanak, hogy hetente két alkalommal van jó hangulatú foglalkozás, amelyre szeretettel várnak minden érdeklődőt. Immáron újra élet tölti meg a régóta csendes iskolaépületet. Azt gondolom, kijelenthetjük, hogy ez egy igazi városi, vagy inkább újtelepi sikertörténet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában