Mezőfalva 213 éves

2024.04.10. 11:00

A jeles évforduló alkalmából négynapos programsorozattal tisztelegnek az alapítók előtt

Horváth László

A mezőfalvi FIDESZ képviseletében Masinka Csabáné alpolgármester és Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő koszorúzott Fotók: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Kedden délután 16 órakor ünnepi szentmisével kezdődött Mezőfalva alapításnak 213. évfordulójára szervezett rendezvény. A szentmisét Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök celebrálta a mezőfalvi Magyarok Nagyasszonya római katolikus templomban. A misén részt vett Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, Márok Csaba Mezőfalva polgármestere és Jászdózsa önkormányzatának küldöttsége. 

Szentmisével kezdődött az ünnepi sorozat Mezőfalván

A szentmisén elhangzott, nem csak az ősök, de a jelenben a településen élők előtt is tisztelegnek. Spányi Antal beszédében kitért korunk nagy problémáira is, mint a háborúkra, a nélkülözésekre, valamint elhangzott, hogy a segítő összefogás, Istenbe vetett hit, a bennünk lévő jó azért győzni fog. 

A mezőfalvi FIDESZ képviseletében Masinka Csabáné alpolgármester és Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő koszorúzott

A szertartás végén a püspök úr köszöntötte Horváth Istvánt a 40. életévének betöltése alkalmából, megköszönve az eddig végzett áldozatos egyházközösségi munkáját is. Az ünnepi mozzanatok ezután az alapítók szobrainak koszorúzásával folytatódtak az események. Dréta Antal zirci apát mellszobrának, majd József nádor mellszobrának talapzatára, valamint a plébánia falán elhelyezett emléktáblákra helyezték el civil szervezetek, intézmények képviselői az emlékezés és tisztelet koszorúit. 

Márok Csaba Mezőfalva polgármestere méltatta az elődök munkáját, a falu fejlődését

Az ünnepi pillanatokat követően a Kiss Kálmán Művelődési Ház adott otthont a kulturális műsornak, ahol először Márok Csaba Mezőfalva polgármestere köszöntötte a vendégeket és a megjelenteket. Az alapítókat méltató és a település 213 éves fejlődését ismertető beszéd után a Mezőfalvi Német Nemzetiségi Táncegyüttes, a Mezőfalvi Néptáncegyüttes és Kiss Péter harmonika művész adott fergeteges műsort.

Zenés, táncos műsorral folytatódott a megemlékezés

Mezőfalva alapításának 213. évfordulójára rendezett programsorozat április 10-én, szerdán zenés délutánnal folytatódik, melyben Farkas Erik színművészt láthatjuk, hallhatjuk, Olasz szívvel, magyar ízzel című műsorával.

Kiss Péter harmonika játéka zárta az ünnepi programot

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában