Bábszínház

2024.03.13. 19:00

Vackor a piszén pisze

Az Aranyszamár Bábszínház előadását tekinthetjük meg Dunaföldváron a művelődési házban március 19-én, kedden.

Duol.hu

Forrás: foldvarikultura.hu

Az előadás címe Vackor. Néhány gondolat a történetről: Vackor, a piszén pisze kölyökmackó iskolás, ám nem érzi jól magát. Az osztálytársai csak ritkán barátkoznak vele és szegény gyakran ügyetlenkedik az órákon. Tanító nénije hiába kedves, ő az erdőbe vágyakozik. Egy nap, mikor egyedül ücsörög a teremben míg társai az udvaron fogócskáznak, kiszagolja, hogy a padtársa nagymamája vajas-mézes kiflit csomagolt az unokájának tízóraira. Vackor sajnos nem bír ellenállni a kísértésnek és fölfalja az uzsonnás dobozból az összes finomságot. A finom falatok után igazi dőzsölésbe kezd: mind egy szálig megeszi a társainak csomagolt szendvicseket, gyümölcsöket. Mikor észbe kap, már késő – igazi pusztítást végzett a tanteremben. Szégyenében és ijedtében elszalad, nem mer szembesülni az osztálytársai – és leginkább a Tanító néni – haragjával – olvasható a művelődési ház honlapján.

A bábszínház közös játékában folyamatos interakciók zajlanak, tisztelet a néző felé, őszinteség egymással, tisztaság a műben. Ezt szeretnék megvalósítani a gyerekek segítségével, építve hibátlan meglátásaikra, kritikáikra. 

Az előadás 19 órakor kezdődik, jegyek elővételben vásárolhatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában