Bács-Kiskun

2024.03.09. 10:00

Újabb 28 település nyert fejlesztési forrást

Újabb 8,6 milliárd forintot nyertek Bács-Kiskun vármegyei települések a TOP Plusz keretből. Az összegből jut többek között közösségi terek fejlesztésére, kerékpárút-építésre, turisztikai beruházásra és sportfejlesztésekre is– írta közleményében Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata.

Duol.hu

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

A 2021 és 2027 közötti uniós költségvetési ciklusban a TOP Plusz programból hívhatók le a terület- és településfejlesztési támogatások. Bács-Kiskunba a tervek szerint több mint 100 milliárd forint érkezik, írja a baon.hu. Ennek az összegnek több mint harmadáról már döntés született, sőt, van, ahol már el is készült a beruházás. Ezúttal újabb 28 település – valamint Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata – 32 elképzelése nyert el összesen 8,6 milliárd forintnyi támogatást. Tavasszal további támogató döntések várhatók – olvasható a vármegyeháza beszámolójában.

Mint közölték: a projektek koordinálását végző Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának egyik célja ezúttal is az – a TOP-projektekhez hasonlóan –, hogy minden vármegyei településen valósuljon meg támogatott beruházás. 

Az alábbi listában láthatók az elnyert összegek és a megvalósítandó projektek. További részletes információt a projektekről a Pályázati Portál oldalon találhat

Dunavecse 139 millió Ft; a könyvtárépület felújítása, nyilvános mosdó kialakítása, fedett kerékpártároló építése.

Szalkszentmárton 32 millió Ft; közösségi tér fejlesztése.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában