Dunaújvárosi Óvoda

2024.03.23. 17:00

Új szakember és új nyílászárók

Molnár Emese

Fotó: Szakony Attila

A Dunaújvárosi Óvoda vezetője azzal az engedélykéréssel fordult az intézmény fenntartójához, az önkormányzathoz, hogy az április 1-től megüresedő takarítói álláshely betöltése helyett egy konduktort (speciális mozgásfejlesztő szakembert) alkalmazhassanak, aki a különleges bánásmódot igénylő (SNI-s) gyermekek szakszerű ellátását és fejlesztését végzi. A szakember szükségességét adatokkal is alátámasztotta az intézményvezető. 

Eszerint 2010-ben az 1197 óvodás gyermek közül 30 olyan apróság volt, aki egyéni fejlesztést igényelt.

Évről-évre létszámarányosan növekedett az SNI-s gyermekek száma, idén februárban az 1025 óvodás közül már 55-nek szükséges ilyen fejlesztő foglalkozást tartani. A képviselők jóváhagyták a konduktor alkalmazását.

Az óvodavezető támogatási kérelemmel is fordult az önkormányzathoz. Szükség lenne az Aranyalma Tagóvodában, annak négy csoportszobájában a nyílászárók cseréjére (összesen tizennyolc ablak, redőny, részben szúnyogháló felszerelése). A Pentele Ablak Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. mintegy 8,7 millió forintban jelölte meg a kivitelezés költségét, amelyet jóvá is hagyott a testület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában