Mentők

2024.03.13. 08:00

Sikeres születésnapos életmentés Fejérben

Családjával ünnepelte születésnapját az a 80 év körüli Fejér vármegyei férfi, akihez pénteken kérték a mentők gyors segítségét – osztott meg az esetet közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Duol.hu

Forrás: Országos Mentőszolgálat Fb-oldala

Mint írták a férfi délután ledőlt pihenni, majd a család egyik kisgyermeke meghallotta, hogy furcsán veszi a levegőt és szólt a rokonságnak. A családtagok azonnal a beteg segítségére siettek és mentőt hívtak, majd a telefonos utasítások alapján megvizsgálták a férfit, aki már nem lélegzett. Mentésirányító bajtársunk azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a családot, akik egymást váltva küzdöttek a férfi életéért. Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában