Elődöntőben a DAB!

2024.03.24. 16:43

Régen látott acélos bravúr!

Harmadik mérkőzés döntött a junior (U21) jégkorong-bajnokságban a Budapest Jégkorong Akadémia a Dunaújvárosi Acélbikák között – a DAB javára.

Agárdy Csaba

Fotó: Laczkó Izabella

A junior jégkorong bajnokságban nyolc csapat került be a felsőházi rájátszásba, köztük a Dunaújvárosi Acélbikák is. A négy közé jutásért vívott párharc az egyik fél két győzelméig tartott. Az Acélbikák a Budapest Jégkorong Akadémiával került egy párba. Az első meccset a BJA otthonában a DAB nyerte 5-4-re, majd a második találkozón, Dunaújvárosban az akadémisták 10-3-as győzelmet arattak. Az elődöntőbe kerülésről a szombati, harmadik összecsapás döntött a BJA otthonában. Az első harmadban nem született gól, a másodikban viszont egészen a 40. percig 2-0-ra vezettek a hazaiak, ekkor a Bikák részéről Nagy Benjámin volt eredményes. 

A befejező játékrészben azután Károly Róbert Nikolász egyenlített és mivel több gól nem  született, jöhetett a hosszabbítás. Ebből három perc telt el, amikor Janech eldöntötte a párviadalt az Acélbikák számára. 

Ezzel a győzelemmel elődöntőbe került a DAB és az ilyen acélos sikerre már rég vártak a klub vezetői és szurkolói egyaránt. Az már önmagában bravúros teljesítmény volt, hogy a BJA-t kétszer is saját pályáján győzte le a DAB, de ha azt is megemlítjük, hogy a dunaújvárosiak riválisa igen komoly állami anyagi támogatással, a magyar jégkorong akadémiai rendszerében dolgozhat, szinte csodáról beszélhetünk. 

Forrás: Dunaújvárosi Acélbikák HK Facebook oldala

A döntőbe jutásért a DAB U21 a FEHA 19 csapatával méri össze erejét. Azzal a csapattal, amelynek nagy része egész szezonban az Erste Ligában bizonyíthatott hétről hétre többször is. 

Budapest Jégkorong Akadémia – Dunaújvárosi Acélbikák 2-3 (0-0, 2-1, 0-1, 0-1)

BJA: Kiss D. - Jilly, Rácz, Molnár, Weidemann, Ravasz 1 - Kárpáti (1), Jurkovics, Kiss P. (2), Lifshits 1, Tihanyi - Zámbor, Koncz, Antal, Kónya - Zsitva, Vadócz, Sári. Vezetőedző: Szaller Márk.

DAB: Ferreira - Atamanchuk (1), Raskin, Janech 1, Kuminka, Michalevic - Léhi, Bánki, Zakharevych (1), Károly 1 (1), Nagy 1 - Pinczés, Piszmann S., Gakhramanov, Denkmajer. Vezetőedző: Hetler Ádám. 

Az első találkozó Székesfehérváron, március 27-én, szerdán 18.30 órakor kezdődik. 

A tovább jutást követően Hetler Ádámtól, a DAB vezetőedzőjétől azt kérdeztük, mi változott meg, hogy egy súlyos vereséget győzelem követett. 

– Az elmúlt hetekben három fronton, az ifjúsági és a junior bajnokságban, illetve az Andersen Ligában is érdekeltek voltunk. Ez a sorozatterhelés tizennégy játékosunkat érintett, a BJA elleni 10-3-as vereség előtt hat nap alatt hat meccset játszottunk. Most volt egy nap pihenőnk, rendezni tudtuk a sorainkat. 

Hetler Ádám a FEHA 19 elleni párviadalt, ami az egyik fél három győzelméig tart, így várja: – A BJA ellen sem adtak nekünk sok esélyt a továbbjutásra, mégis mi már biztos, hogy éremért játszunk. Legrosszabb esetben is bronzért. A FEHA 19 az Erste Ligában edződött a szezonban, most sem mi vagyunk az esélyesek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában