Oktatás-nevelés

2024.03.12. 21:00

Pedagógus elismerés: három díj is adható

Dunaújváros önkormányzata még évekkel ezelőtt „Dunaújváros Érdemes Pedagógusa” díjat, „Dunaújváros Oktatásügyéért” díjat és „Pedagógus Életpályáért Emlékérem – Dunaújváros” díjat alapított.

Duol.hu

A Dunaújváros Érdemes Pedagógusa díj adományozható azon főfoglalkozású pedagógusoknak, akik a köznevelés területén a tanulók közvetlen nevelésében és oktatásában legalább húsz éve kimagasló, áldozatkész és önzetlen tevékenységet látnak el.

A Dunaújváros Oktatásügyéért díj adományozható azon főfoglalkozású pedagógusoknak és oktatási intézmény nem pedagógus dolgozóinak, akik Dunaújvárosban legalább húsz éve kiemelkedő oktató-nevelő vagy azt segítő munkát végeztek.

A Pedagógus Életpályáért Emlékérem – Dunaújváros díj adományozható minden olyan dunaújvárosi oktatási intézményből nyugállományba vonuló pedagógusnak, akik az oktató-nevelő munkában legalább harminc éven át eredményesen tevékenykedett.

A díj adományozását a dunaújvárosi oktatási-nevelési intézmények dolgozói és az oktató-nevelő munkához kapcsolódóan működő testületek, valamint a közgyűlés tagjai kezdeményezhetik.

A díj elhunyt személynek posztumusz elismerésként is adományozható az elhunyt személy halálát követő egy éven belül.

A díjat minden év június 10-én, Apáczai Csere János születésnapján a polgármester adja át ünnepélyes keretek között. 

A kezdeményezésnek tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy nevét, elérhetőségét, tevékenységének általános ismertetését és az elismerni kívánt tevékenység méltatását (lehetőség szerint egy oldal terjedelemben), a felterjesztő nevét, aláírását és elérhetőségét.

A kezdeményezést március 31. napjáig írásban kell eljuttatni Dunaújváros polgármesteréhez (2400 Dunaújváros, Városháza tér 1-2.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában