Idén pótolni fogják a növényzetet

2024.03.06. 13:00

Pálhalma főterén is elöregedett fákat vágtak ki

A környezettudatos gondolkodás, valamint a társszervekkel való hatékony együttműködés jegyében február 28-án több elöregedett és beteg fenyőfát vágtak ki Pálhalmán – erről adott hírt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet.

Molnár Emese
 

Mint azt kifejtették, egy fa éveken át díszíti a kertet, árnyékot ad, oxigént termel és csökkenti a környezet szennyezettségét. Így volt ez sok éven át Pálhalmán is, ahol a főteret körülölelő park adott otthont több olyan fenyőfának, amelyek látványában hosszú éveken át gyönyörködhettek az itt dolgozó kollégák és az ide látogatók is. A februári tavasz beköszöntével, a Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség szakembereinek az irányításával, katasztrófavédelmi gyakorlat keretében vágták ki a hosszú évek során elöregedett, beteg és balesetveszélyes fenyőfákat, a téli időszakban már előre beütemezett módon. Természetesen a környezetvédelmet szem előtt tartva a kivágott fákat pótolni fogják az év folyamán. A levágott törzsek és ágak összegyűjtését és elszállítását szakmai irányítás és kontroll mellett fogvatartotti munkáltatás keretében végezték.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában