Óriásit küzdöttek

2024.03.17. 07:30

Nagyot alakítottak a lányok, de a rangadó végén Gurisattiék örülhettek

Az utolsó negyedre hiába került háromgólos hátrányba, a végén két labdája is volt az egyenlítéshez a DFVE női vízilabdázóinak a Fradi elleni, szombati idegenbeli rangadón. Garda nélkül, három kipontozódással nagyot játszott a csapat, jól megszorongatva esélyesebb riválisát.

Gallai Péter

Dobi Dorina a hazai gólokból ötöt vállalt magára

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A meccs előtt hat–három volt a Ferencváros javára – a világbajnoki ezüstérmes válogatott játékosok számában. Sajnos ez az a különbség tovább nőtt a fővárosiak javára, mert a DFVE kapitánya, Garda Krisztina hiába öltözött át, végül nem játszott. Ősszel Dunaújvárosban egy góllal tudott nyerni az FTC, s ugyan most is ők voltak az esélyesek, de ahogyan lenni szokott, a fiatal dunaújvárosi csapat nem feltett kézzel ugrott a medencébe.

FTC  – DFVE 9–8 (3–2, 2–2, 4–2, 0–2)

Ferencváros: Neszmély – Pőcze 1, Bonca 1, Gurisatti 4, Dömsödi 1, Leimeter, Vályi V. 2. Csere: Máté Zs., Farkas, Felkai, Kuna Sz., Gerendás M., Tóth Csabai. Vezetőedző: Gerendás György.

DFVE: Maczkó – Jonkl 2, Dobi 3, Szabó 1, Mahieu, Kardos D 1. Csere: Kardos L., Sümegi 1, Pál, Somogyvári. Vezetőedző: Vad Lajos.

Gól emberelőnyből: 5/15, illetve 2/9.

Gól ötméteresből: 0/0, illetve 1/1.

A szombati játéknap rangadóján a házigazda alaposan bekezdett, három góllal lépett el a Fradi. A vendégek a negyed utolsó percében tudtak először eredményesek lenni, Dobi büntetőből volt eredményes, majd az utolsó támadásból is, egyből visszajött a meccsbe az Újváros.

A második játékrészben egyenlíteni nem sikerült, de nagyon közel maradni az ellenfélhez igen. Az üldözés aztán a harmadik negyedben  vezetett eredményre, 5–5-nél Dobi révén lett egál. A következő gólváltás után megint a Fradi percei jöttek, Gurisatti kétszer szomorította el nevelőklubja szurkolóit, majd, Vályi is beköszönt. 

Az utolsó negyednek úgy vágott neki a DFVE, hogy Somogyvári, Pál és Szabó is már kipontozódott. Ennek ellenére óriási védőmunkával gól nélkül tartották a Fradit, sőt, az utolsó másfél percre egyre jött zárkóztak a lányok, 9–8. Ezután még kétszer támadhatott a csapat a döntetlenért, de ezekből nem sikerült egyenlíteni. 

Vad Lajos elsőként arról beszélt, a csapat kulcsembere, Garda miért csak a padon ült a meccs egésze alatt. –  Kicsit fáj a válla, ő szeretett volna játszani, azonban én nem engedtem.

Játékospárti vagyok, az egészség mindennél fontosabb, ennél a meccsnél is.

Ráadásul a magyar válogatott meghatározó embere, neki az olimpia a fő versenye, nem engedhetem meg, hogy önös érdekből olyan sérülést szedjen össze, ami a párizsi részvételét meggátolná.

Majd a meccsre térve azt mondta, mindig nyerni szeret, ezért nyilván nem esik jól a vereség. – Azért legyünk reálisak, a Fradi sokkal jobb játékerővel bír nálunk,

ennek ellenére nagyot alakítottak a lányok.

Sok a fiatalunk, látszott bizonyos szituációkban látszott, hogy megremegett a kezük, vagy nem merték elvállani a helyzeteket. Elindultunk egy úton, azon haladunk, ez a meccs is ennek része volt.

Garda Krisztina elárulta, kisebb gyulladás okozza a problémát a vállában. Így a következő heti, BVSC elleni meccsre próbálja összeszedni magát, mert a négy közé jutásért az sokkal fontosabb lesz. – Ami a csapatot illeti, nagyon büszke vagyok rájuk, remek teljesítményt nyújtottak, a védekezésbe szívüket, lelküket beletették, emiatt támadásra nem maradt annyi energia. Főleg, hogy hárman kipontozódtak és én sem tudtam segíteni. 

Szóval, le a kalappal mindenki előtt

– emelte ki.  

Miután a BVSC simán legyőzte a Győrt, ezért a harmadik helyen megelőzte a Dunaújvárost. A további eredmények: Tatabánya - Eger 5–14 Szegedi VE – UVSE 6–18, III. Kerületi TVE–Valdor Szentes 10–8.

A bajnokság állása: 1. FTC 33 pont (12), 2. UVSE 30 (11), 3. BVSC 24 (11), 4. Dunaújváros 21 (11, 143–95), 5. Eger 21 (12, 148–122), 6. III. Kerület 18 (11), 7. Szentes 9 (12, 101–171), 8. Tatabánya 9 (12, 82–154), 9. Szeged 6 (12), 10. Győr 3 (12)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában