Március 15.

2024.03.16. 14:00

Nagykarácsonyban is szép ünnepséget rendeztek

Az idén új helyszínen, a templom melletti Szent Imre téren elhelyezett kopjafánál találkoztak a megemlékezők március 15-én. A szép kopjafa, ahogy az eredeti is, a falu testvértelepülésén Homoródkarácsonyfalván készült, amit tőlük kaptak ajándékba a nagykarácsonyiak. Az eseményen Takácsné Bora mama egy verssel tette szebbé az ünnepet.

Balogh Tamás

Fotó: Balogh Tamás

A megemlékezés lebonyolítását az Önkormányzat és a Hagyományőrző egyesület közösen vállalta magára. Az ünnepi köszöntőjében Scheier Zsolt polgármester az 1848’-as fogalmak megőrzésének és a halványuló emlékek felelevenítésének, a közösségek békés megerősítésének fontosságáról beszélt.

Fotó: Balogh Tamás

Papp László a Hagyományőrző egyesület elnöke érthető büszkeséggel szólt arról a lehetőségről, hogy ettől az alkalomtól kezdve az ottani emberek is egy igazi '48-as emlékműnél gyűlhetnek össze. Ő a szabadságharcban elveszett áldozatokról emlékezett meg, Kossuth Lajos a kápolnai vesztes csata utáni imájával. Szavait a mai kor fohászával zárta, „legyen béke szabadság és egyetértés ebben a hazában”!

Fotó: Balogh Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában