Adomány

2024.03.03. 12:30

Nagyböjti tartós élelmiszergyűjtést szervez a Karitász idén is

Körmendi Erzsébet

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

Nagyböjti lelki zarándokutunkon a megváltás misztériumának megünneplésére készülnek a keresztény hívők, amely Krisztus feltámadásában csúcsosodik ki számukra. A katolikus egyház közössége segíti a lelki utat, merítve azokból a hagyományokból, amit kétezer év alatt ránk maradt a Szentírásban, a liturgiában és a lelkiségi hagyományokban.

Nagyböjti utunkon jusson eszünkbe Isten Izajás próféta által adott üzenete:

Immáron tizenharmadik alkalommal hirdeti meg a Katolikus Karitász - annak dunaújvárosi és térségi szervezetein keresztül is - a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtést. Bíztatunk mindenkit, hogy lehetőségeikhez szerint kapcsolódjanak be nagyböjti akcióba. Járuljunk hozzá tartós élelmiszerrel a katolikus egyház segélyakciójához!

Erre a jövő heti vasárnapi szentmiséken és az azt követő héten lesz lehetőség, március 3-tól 10-ig. Hozzuk el tartósélelmiszer adományunkat a templomba, és tegyük az arra kijelölt helyre.

A legkisebb adománnyal is a felebaráti szeretet jut kifejezésre. A templomokban összegyűjtött élelmiszerek nemcsak táplálékot jelentenek, hanem üzenetet is visznek magukkal, a gondviselő Isten szeretetének kézzelfogható jelét a nélkülöző családokba.

A korábbi években meghirdetett gyűjtéseink eredményeképpen családok ezreit tudták segíteni azokkal a segélycsomagokkal, amelyeket a hívek adományaiból állítottak össze a rászorulóknak. Tudják, hogy a templomba járó hívek is nehéz helyzetben vannak, hiszen a gazdasági válság senkit sem került el. A legkisebb adományokat is hálásan köszönik, hogy újra nagyon sok családnak tudjanak segíteni.

Telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatunk a Karitász segítő munkájába: ha hívjuk az 1356-os telefonszámot, hívásonként 500 forinttal segítünk.

Ferenc pápa így bíztat bennünket:

Ne fáradjunk bele, hogy felebarátainkkal szeretetben jót tegyünk, az idei Nagyböjtben örömmel adakozva gyakoroljuk azzal az alamizsnálkodást (vö. 2Kor 9,7). Isten, aki »magot ad a magvetőnek és kenyeret táplálékul« (2Kor 9,10), nemcsak azért gondoskodik mindannyiunkról, hogy legyen mit ennünk, hanem azért is, hogy nagylelkűek lehessünk és másokkal jót tegyünk.

A Nagyböjt kedvező időszak arra, hogy felkeressük – és ne elkerüljük – a rászorulókat; hogy megszólítsuk – és ne levegőnek nézzük – azokat, akiknek értő meghallgatásra és jó szóra van szükségük; hogy meglátogassuk – és ne magukra hagyjuk – azokat, akik magányosak. Váltsuk tettekre a meghívást, hogy tegyünk jót mindenkivel, szánjunk időt a szegények és rászorulók, az elhagyatottak és elutasítottak, a diszkriminációval sújtottak és a hátrányos helyzetűek szeretetére (vö. Fratelli tutti, 193).” (Ferenc pápa 2022. évi nagyböjti üzenete)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában