Retro vetélkedő

2024.03.12. 19:00

Mekkora a Szabadság-szobor lába?

A Munkásművelődési Központban (MMK) szombaton folytatódott az intézmény nagy sikerű sorozata, a felnőtt retro vetélkedő.

Agárdy Csaba

Fotó: ACs

A szervezők a részt vevő tíz csapatnak ezúttal is érdekes kérdéseket állítottak össze. A vetélkedőt Felelj, ha tudsz! fantázianévvel bonyolították le.

Ezúttal az általános műveltséget tesztelték az MMK munkatársai,

a kérdéseket Kováts Rózsa, az MMK ügyvezető igazgatója tette fel. Hogy nem volt egyszerű dolguk a versenyzőknek, azt az „állatos” feladatok is bizonyították. Fotókról egymásra nagyon hasonlító állatokat kellett megnevezni, például el kellett dönteni, melyik a krokodil és melyik az aligátor. Vagy melyik a szamár és az öszvér. De az sem volt egyszerű, amikor az állatokat – fóka, elefánt, medve, bálna – a hangjuk alapján kellett beazonosítani. A kérdések a nagy világból során megtudhattuk, hogy az Északi-sarkról csak délfelé lehet elindulni, és hogy a New York-i Szabadság-szobor 879-es szandált „hord”. Végül a győzelmet az Aradi Mónika, Kovács Árpád, Körmendi Mihály, Németh Lajos összetételű csapat szerezte meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában