Dunaújváros

2024.03.23. 10:00

Különleges cimbalom koncert és hangszersimogató a zeneiskolában – képgalériával

Különleges zenei élményben volt részük azoknak, akik március 21-én a zeneiskolába látogattak. A csütörtök esti eseményen két rendkívül tehetséges cimbalom művész korszakokon átívelő cimbalommuzsikáját hallhatta a közönség, miközben közelebbről is megismerkedhettek a hungarikum hangszerrel.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: LI

Hajdu-Csendes Henrietta és Kovács Mihály cimbalom művészek elragadó játékán keresztül ismerhették meg a hangszer ezer arcát a koncert résztvevői. A zenészek az ImPulzusok Cimbalomra koncertsorozat részeként látogattak el Dunaújvárosba, a Sándor Frigyes Zeneiskola intézményébe, ahol egy kellemes előadás alkalmával mutatták be a cimbalom technikai adottságait különféle zenei korszakokon keresztül. 

Fotó: Laczkó Izabella

A koncerten reneszánsz, barokk, klasszika, a 20. század, valamint kortárs zenéket játszottak a művészek. Megszólaltatták egyebek mellett Henry Purcell D-moll Menüettjét, Bach a-moll duóját, Liszt Ferenctől az Esti harangszót, Szokolay Sándor Kivirágzott már a nád című művét, valamint Erdős Boglárka Cimbalom duóját. Ráadásként pedig egy népzenei blokkal is kedveskedtek a közönségnek. 

Ezzel azonban nem ért véget az előadás, ugyanis úgynevezett hangszer-kóstolóval, hangszer-simogatóval is készültek a zenészek, amely során a hallgatóközönség is kipróbálhatta, milyen cimbalmon játszani. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában