Ne maradjon le róla!

2024.03.22. 18:30

Itt a talajterhelés bevallás és fizetés ideje

Dr. Neumann Helga Kulcs település jegyzője a talajterelési díjakról tájékoztatta a lakosságot a település közösségi felületén.

Török Tímea

Illusztráció

Fotó: MW

Kulcs Községi Önkormányzat határozata 2022. április 28-án lépett hatályba a talajterhelési díjról. A talajterhelési díjfizetési kötelezettség a közcsatornára való csatlakozás hiányában, valamint a helyi vízgazdálkodási hatósági engedélyezés alá tartozó szennyvízelhelyezés alkalmazása esetén áll fenn. A díjfizetési kötelezettség 2022. június 1-től keletkezik Kulcs község területén.

A díjat a kibocsátó köteles megállapítani, bevallani és megfizetni. A bevallás évente március 31-ig benyújtható az önkormányzati adóhatósághoz kijelölt nyomtatványon keresztül. A díj összegét az adóhatóság a bevallás alapján állapítja meg.

Az online kitöltés és beküldés lehetőségét az E-önkormányzat Portál Talajterhelési díj ügycsoportjában elérhető űrlap biztosítja. Emellett a nyomtatvány és a befizetéshez szükséges készpénzátutalási megbízás személyesen is beszerezhető az önkormányzatnál. A díj mértékét a felhasznált vízmennyiség alapján számolják, figyelembe véve a locsolási célú víz használatát is. Az igazoltan elszállított szennyvízmennyiség csökkentheti a fizetendő díj összegét. Fontos megjegyezni, hogy az ingatlan mentességet élvezhet az adófizetés alól bizonyos feltételek teljesülése esetén, amelyekről részletes tájékoztatást a rendeletben találnak.

A kötelezettségek elmulasztása súlyos következményekkel járhat, így érdemes időben gondoskodni a díj bevallásáról és fizetéséről.Ügyintézés és további információkért keresse fel Kulcs Községi Önkormányzatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában