Tevékenyek

2024.03.19. 08:00

Idén nagyon korán kezdték a szezont

-Egy kisebb akcióval már január elején melegítettünk, de egy igazi nagy összefogásra az elmúlt szombaton került sor - mondta Vácz Zsolt a Dunaföldvári Poszeidón Vizi Természet és Környezetvédők Egyesület (DPVE) elnöke.

Balogh Tamás

Csapatkép

Fotó: Balogh Tamás

A folytatásban elmondta az elnök a következőket:

- Nagyon szép helyen található a bázisunk Dunaföldvár északi területén a korábbi Kendergyár szomszédságában. Sajnos a korábbi években gyakran előfordult, hogy a nagyobb közösségi rendezvényeink helyszínére rendbe hozott területünket elöntötte a Duna. Az idei évben egy nagy segítséget, a telepünkhöz közeli vízparti területet kaptunk a városunk önkormányzatától. Ennek a tavaszi rendbetételére szerveztük meg a mostani nagy létszámot megmozgató társadalmi munkát.

Kisbabával is
Fotó: Balogh Tamás

Vízállóak voltak - esőben is dolgoztak

- A januári közös munkánk is esős időben zajlott, akárcsak a mostani. Mese nincs, vízi egyesület révén nem ijedhettünk meg a csapadéktól, ezért többször is átkellett öltöznünk, mire végeztünk a betervezett feladatokkal. A jelenlévő csapatunk ezúttal is mindenféle korosztályból tevődött össze, és nem válogattak a feladatok közül. A programban tereprendezés, a bozótosok megfésülése, hulladékgyűjtés is szerepelt. A ránk váró munkák alapjait raktuk le. A látványos, igazi parkosító munkák majd ezután következnek - tette hozzá Vácz Zsolt.

Szorgos kezek
Fotó: Balogh Tamás

- A céljaikról is mondana néhány gondolatot?

- Egy olyan közösségi területet szeretnénk kialakítani, amit a városunk többi lakói is kedvük szerint használhatnak az elkészülte után. Rendezett környezetet szeretnénk kialakítani, ahol kültéri asztalokkal ülő alkalmatosságokat helyezünk el az erre sétálók, kirándulók, vagy éppen a pecások számára. Természetesen a mi tagságunk is örömmel fogja használatba venni az újjászülető területet. Ez egy igazi, barátságos közösségi tér lesz.

Emberes munka
Fotó: Balogh Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában