Óvoda-bemutató 6.

2024.03.07. 20:00

Hová írassuk gyermekünket: Eszterlánc Tagóvoda

Óvodabemutató-sorozatunkkal szeretnénk segíteni a kisgyermekes szülőket , hogy megtalálják a gyermekük számára a legmegfelelőbb óvodát.

Fekete Györgyi

Szemünk fénye, a gyermekünk. Nem mindegy éppen ezért , hogy kik és hogyan foglalkoznak, vigyáznak rá. Óvodabemutató-sorozatunkkal szeretnénk segíteni a kisgyermekes szülőket , hogy megtalálják a gyermekük számára a legmegfelelőbb óvodát. 

Dunaújvárosi Óvoda, Eszterlánc Tagóvoda: 2400 Dunaújváros, Gábor Dénes u. 7. • 06 (25) 411-302 • www.eszterlanctagovoda.hu

Óvodánkban 7 csoport működik a gyermekek vegyes és tiszta korcsoportú közösségekben szocializálódnak. A gyermek csoportokat szakképzett pedagógusok látják el.

A Dunaújvárosi Óvoda Pedagógiai Program alapján tervezünk, végezzük szakmai munkánkat. Helyben kiemelt szerepet kap a Játék – mozgás – kommunikáció a művészetek jegyében. Az óvodáskor végéig a gyermeki tevékenységek megőrzik játékos jellegüket.

Játék: A 3-7 éves gyermek legfőbb tevékenysége. Élményeit, képzelőerejét használva éli újra a mindennapokat. Megtanul együttműködni társaival, újra alkothat, megindulhat fantáziája. 

Mozgás: A gyermek lételeme, fejlesztésére az egész nap folyamán biztosítjuk a lehetőséget, életkoruknak, fejlettségi szintjüknek megfelelően. Mozgáskombinációs nehézséggel küzdő gyermekek felzárkóztatásával is foglalkozunk. Mozgáskotta módszerének eszközeit használjuk.

Kommunikáció: Személyes példamutatással ápoljuk anyanyelvünket. Hangsúlyos a magyar népi mondókák, magyar népmesék mindennapi alkalmazása. Bábozással, dramatizálással, anyanyelvi és szituációs játékokkal segítjük gyermekeink kommunikációs fejlődését.

Óvodánkban integrált nevelés folyik, ami azt jelenti, hogy a Sajátos Nevelési Igényű és Beilleszkedési Tanulási Magatartási Nehézséggel küzdő gyermekeket is ellátjuk.

A 2024/25-ös tanévben Zimmermann Zsófia Ágnes, Lieber Ferencné, Mártainé Kiss Tímea óvodapedagógusok várják majd nagy szeretettel a leendő kiscsoportosokat. 

Fontosnak tartjuk, hogy említést tegyünk a szülők számára kevésbé preferált vegyes csoport előnyeiről szakmai szempontból és az utóbbi évek tapasztalatainkból merítve

a kiscsoportosok a vegyes csoportban általában könnyebben beszoknak az óvoda mindennapjaiba. A pedagógusnak az alacsonyabb kiscsoportos létszám miatt több ideje van egy-egy gyermek vigasztalására, szeretgetésére, ezért gyorsabban kialakul a kötődés a pedagógus és a gyermek között.

a beilleszkedés és a szokás-, szabályrendszer gyorsabban megszilárdul, mert az idősebb társak segítik a fiatalabbakat, példát mutatnak nekik.

gyorsabban fejlődik a kiscsoportosok beszéde, mert idősebb társaik motiválják őket, tartalmasabb beszédtémákat folytatnak.

szociális képességeik is gyorsabban fejlődnek, az idősebb társak segítik, koordinálják az együtt játszást, segítik a kisebb konfliktusok megoldását.

a gyerekek tárgyi ismeretei gyorsabban ütemben fejlődnek, tehetséggondozásra több lehetősége van a pedagógusnak. 

Flamingó / kis-nagycsoport óvodapedagógusa

Zimmermann Zsófia vagyok, 38 éves, egy 8 éves kislány boldog anyukája. 16 éve dolgozom óvodapedagógusként, 5 éve vagyok az Eszterlánc tagóvoda aktív tagja. Folyamatosan képezem magam, hogy a felgyorsult világ által diktált kihívásokat a legjobb tudásom szerint láthassam el. Gyógypedagógusi és mozgásfejlesztői diplomával is rendelkezem. 

Hitvallásom: „Minden gyermek egy kincses ládika, csak meg kell keresni hozzájuk a kulcsot. Sok szeretettel, elfogadással, törődéssel kell a gyerekek felé fordulni.” 

Katica / vegyes csoport óvodapedagógusa

Lieber Ferencné Mónika vagyok, 32 éve pályán lévő óvó néni, 6 éve dolgozom az Eszterlánc tagóvodában. Óvodapedagógusi diploma mellett nyelv és beszédfejlesztő pedagógus végzettséggel rendelkezem. Számomra legfontosabb, hogy a gyermekek nyugodt, kiegyensúlyozott, szeretetteljes légkörben töltsék el mindennapjaikat az óvodában. Figyelembe veszem a gyerekek egyéni képességeit, komplex módon igyekszem megvalósítani a fejlődésük előmenetelét. 

Mottóm: „A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben. Néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül. Miért is hasonlítanád össze őket? Mindegyik más, Mindegyik különleges, Mindegyik gyönyörű.”

Micimackó / vegyes csoport óvodapedagógusa

Mártainé Kiss Tímea vagyok, 28 éve óvodapedagógus, 16 éve dolgozom az Eszterlánc tagóvodában. Mindig is az óvónői pályára készültem, munkásságom során törekszem és nagy hangsúlyt fektetek a gyermekközpontú nevelés és az egyéni, differenciált bánásmód megvalósítására. Folyamatosan továbbképzéseken veszek részt, kiemelt fontosságú számomra a tehetséggondozás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában