Víz világnapja Kulcson

2024.03.26. 15:00

Horgászok és természetvédők harcban a szemét ellen

A Duna kulcsi partjait tisztították meg a neves világnap alkalmából a helyi diákok, akikhez önkéntesek is csatlakoztak. A víz tiszteletére az együttműködés példaértékű volt a Kulcs Községi Önkormányzat és a helyi Horgász és Természetvédő Egyesület között, akik összefogtak a Duna-part hulladékmentesítése érdekében.

Török Tímea

A Fekete István Általános Iskola diákjaihoz minden jó szándékú önkéntes csatlakozhatott, hogy együtt távolítsák el a szemetet a természetből. A diákok az iskolából indultak tanáraik kíséretével, a felnőtt résztvevőket Király Zsolt, az egyesület elnöke várta a horgásztanyánál.

Király Zsolt a Kulcsi Horgász és Természetvédő Egyesület elnöke vezetésével az önkéntes felnőttek a horgásztanya és a hajóállomás közötti partszakaszt tisztították meg Fotó: amatőr

A munka nem volt könnyű, de a lelkes felnőtt csapatnak sikerült 9 nagy zsák szemetet összegyűjtenie a horgásztanya és a hajóállomás közötti területről. Az iskolások sem maradtak le, több mint 20 zsákot gyűjtöttek össze az iskola és a hajóállomás közötti szakaszon.

A Fekete István Általános Iskola diákjai több mint 20 zsák szemetet szedtek össze a jeles napon szervezett szemétszedés keretében Fotó: amatőr

A konténer épületben tanuló kisdiákok sem tétlenkedtek, mert ők az iskola környezetét tisztították meg. Így a teljes iskolai közösség bekapcsolódott a nagy akcióba.

Az eredményeket méltó módon - egy finom ebéddel- ünnepelték meg, amelyet a horgászegyesület biztosította alapanyagokból a Hofesz(Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége) képviselője és az önkormányzat dolgozói készítettek el. A nagyszerű paprikás krumpli mindenkinek jól esett a nehéz munka után. De az önkormányzat sem feledkezett meg a résztvevőkről, ajándékokkal köszönte meg a gyerekek áldozatos munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában