Dunaújváros

2024.03.13. 13:00

Fejtörőkkel, vetélkedőkkel, kreatív foglalkozásokkal várták a diákokat az Arany-napon

A dunaújvárosi Arany János Általános Iskola közössége március 1-jén emlékezett meg névadójáról.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Laczkó Izabella / archív

A különleges nap alkalmával a diákok sokoldalúan ismerkedtek meg Arany János életútjával, a költő gyermekeknek szóló műveivel. Amint arról az iskola közösségi-oldalán beszámolt, a fiatalok interaktív táblánál dolgoztak, érdekes, változatos tevékenységek során mélyítették ismereteiket. A tanulók különféle online teszteket is megoldhattak, amely során a költő életrajzával, valamint munkásságával kapcsolatos információkat kellett felhasználniuk. 

Forrás: Az iskola Facebook oldala

Az izgalmas vetélkedőkön a versenyzők egyénileg és párosan is megbirkózhattak a feladatokkal. A kihívást bonyolította és izgalmasabbá tette, hogy tableteken, QR kóddal megadott fejtörőket is meg kellett fejteniük a fiataloknak. Azonban nem csak versenyekből állt a nap: a diákok magyarórán verseket tanultak és animációs filmeket néztek, elemeztek, testnevelés órán erőt- és ügyességet fejlesztő játékokat játszottak, énekórán megzenésített verseket hallgattak és adtak elő, a rajzórákon versillusztrációk születtek, a kreatív, kézműves foglalkozások keretében pedig osztálytermi- és ablakdekorációk, faliújságok, plakátok, tablók készültek – adta hírül az iskola. A rendkívül szórakoztató programok mellett a diákok a jeles napot kék-sárga színű ruházatukkal varázsolták még különlegesebbé. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában