Előkelő helyezés

2024.03.14. 09:00

Fantasztikusan szerepelt a Széchenyi végzős tanulója a helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjén

Az idei évben is megrendezte a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium az Implom József középiskolai helyesírási versenyt. A megmérettetés Kárpát-medencei döntőjéről a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium 12. osztályos tanulója, Gál Benedek Marcell kiemelkedő eredménnyel tért haza.

Szente Patrícia Andrea

A helyesírási verseny célja az anyanyelv, mint nemzeti érték iránti tisztelet fokozása, a tudatos nyelvhasználat iránti igény, valamint a széles közvélemény nyelvi érzékenységének növelése. A vetélkedővel a magyar nyelvet beszélő fiatalokat kívánják összefogni, az egy nyelven gondolkodók identitását, egymáshoz tartozását szeretnék erősíteni. 

 

A 2024-es versenyen a Szegedi Tudományegyetem DSc professor emeritusa, Dr. Nagy János volt a zsűri elnöke. Az ünnepélyes megnyitón dr. Görgényi Ernő, Gyula városának polgármestere köszöntötte a versenyzőket és az őket kísérő tanárokat, szülőket. Emellett Dr. Nyíri Péter igazgató a Magyar Nyelv Múzeumából, Dr. Nagy János DSc zsűrielnök, valamint Zámori Ida, a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium főigazgatója.

A verseny záróeseménye is hasonlóan ünnepélyes keretek között zajlott. A rendezvényen Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke üdvözölte a jelenlévőket, majd dr. Nagy János zsűrielnök értékelte a versenyt, kihangsúlyozva azt, hogy a záróünnepségen a Kárpát-medence legjobb helyesírói jelentek meg. Végül dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere köszönte meg a részvételt és zárta a háromnapos rendezvényt.

 

A megmérettetésen a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium 12. E osztályos diákja, Gál Benedek előkelő helyen végzett. A fiatal tehetség Fejér vármegyében az első helyezett lett, így részt vehetett a Kárpát-medencei döntőben, majd a százalékpontokat tekintve a 16. helyet, sorrendben a 21. helyet szerezte meg. Ez lenyűgöző eredmény, hiszen a verseny során rengeteg diákkal kellett szembe szállni a döntőbe jutásért, ahova csak a legjobbak juthattak. Felkészítő tanára: Szücsné Dr. Harkó Enikő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában