Dunaújváros

2024.03.07. 13:00

Eredményesen szerepeltek a Széchenyi kémikus palántái az országos versenyen

Szente Patrícia Andrea

Forrás: Széchenyi-iskola

Még a tanév elején rendezték meg a Kutatók Éjszakája rendezvény keretein belül a középiskolásoknak szóló országos kémiaversenyt, amin a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium diákjai is indultak. Amint arról az intézmény közösségi-oldalán beszámolt, az első, online fordulót követően a döntőben 12 háromfős csapat mérhette össze tudását, mind gyakorlati, mind pedig elmélet síkon.

Forrás: Széchenyi-iskola

A Széchenyi iskola ÉrcHUP-MG elnevezésű csapat (Érchegyi Hanna, Mudra Gréta 11.B osztályos tanulók, valamint Urbán Panka 12.E osztályos diák) szépen teljesített a versenyen. Az eredményhirdetésen csak az első 3 helyezettet tüntették fel, így arra lehet következtetni, hogy a SZIG versenyzői a középmezőnyben végeztek.

Mivel a lányok nagyon izgalmasnak tartották a verseny feladatait, úgy döntöttek, hogy a következő évben is indulnak a megmérettetésen. A versenyzők felkészítő tanára: Garamszeginé Szücs Ildikó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában