Hiteleztek, befektetettek a Rudasban

2024.03.28. 11:00

Egy hétig a pénzzel foglalkoztak a diákok

Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium is, hiszen most már hagyománynak tekinthető, hogy megrendezi a diákjainak a Pénz7 programsorozatot. Diákjaik speciális órákon vehettek részt, ahol a pénzügyi tudatosságra való nevelés keretein belül a hitelezésről oldottak meg játékos feladatlapokat, hallhattak fontos és praktikus tanácsokat.

Fekete Györgyi

Forrás: Rudas-iskola

Hogyan gazdálkodjunk, mikor mire mennyit költsünk? Mi a hitelezés, mik a kamatok? Hogyan bánjunk a megtakarításainkkal. Ezek azok a kérdések, amelyekkel nem lehet elég korán foglalkozni. Ezt vallja a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium  is, hiszen most már hagyománynak tekinthető, hogy megrendezi a diákjainak a Pénz7 programsorozatot. 

Diákjaik speciális órákon vehettek részt, ahol a pénzügyi tudatosságra való nevelés keretein belül a hitelezésről oldottak meg játékos feladatlapokat, hallhattak fontos és praktikus tanácsokat. Ehhez Czifra Balázsnak bankár nyújtott segítséget, aki külső szakértőként igazán gyakorlatias oldalról közelítette meg a témát. 

A 10. alkalommal megrendezésre kerülő, jubileumi rendezvényen azonban nem csupán a tanulóik pénzügyi neveléséről szólt.  
A Pénziránytű Alapítvány és a Mastercard szakmai és anyagi támogatásával, a programsorozat részeként – Pénziránytű Bázisiskolaként – városi és városkörnyéki általános iskolásokat és középiskolásokat is várták jól felszerelt és erre kialakított tantermükbe, ahol a Pénziránytű Alapítvány támogatásával a diákok korszerű ismereteket tanultak pénzügyi ismeretekből, valamint csapatokban MoneyTours pénzügyi kalandjátékban vettek részt. Ebben a digitális kalandjátékban egy osztálykirándulás szervezésével kapcsolatos gazdálkodási feladatokat kellett játékosan megoldani a vendégtanulóknak.

Köszönjük az érdeklődő iskoláknak és tanulóknak az aktív részvételt, valamint a pozitív hozzáállást!  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában