Közeleg a húsvét

2024.03.17. 14:00

Borús tavaszköszöntő termelői piac

Nem volt kegyes az idő a Dunai Kincses Kert Termelői Piac árusaihoz, de a vásárlókhoz sem, ugyanis a piac nyitási időpontjában még erősen szemerkélt az eső, és a borongós, szomorú idő egyébként sem csábított a kimozdulásra.

Balla Tibor

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Ezt az árusok is érezhették, ránézésre jó, ha feleannyian nyitottak standot ez alkalommal a Szalki-szigeten a nemzeti ünnep utáni első szombati napon. Így értelemszerűen a kínálat sem volt akkora, mint ahogyan azt megszokhattuk, holott az ötlet nem volt teljesen ördögtől való, hogy a II. Dunaújvárosi Halfesztivál és Családi Napok idejére szervezték a piacot, hiszen így azok is megismerhették, akik egyébként nem biztos, hogy a termelői piac miatt ellátogattak volna a Szalki-szigetre.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Bár az időjárás egyáltalán nem a tavaszt idézte, a kínálatban már megjelentek a tavasz színei és szimbólumai, a mézeskalácsok között már nyulak, csibék, tojások is feltűntek, de a nyúlfigurák több helyen is felbukkantak, a tulipános asztaldíszek pedig igazán a tavasz üzenetét hozták már. Egy biztos, a tavaszköszöntő kézműves piacon a húsvéthoz már be lehetett szerezni a szükséges kellékeket, volt friss tojás, sonka, kalács, sajtok és friss zöldségek is.
Remélhetőleg nem veszi el az árusok kedvét a mostani csekély érdeklődés, és a vásárlók is kitartanak majd a várhatóan újra teljessé váló kínálat reményében! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában