Dunaújváros

2024.03.24. 10:00

Az OKTV döntőjébe jutott a Széchenyi diákja

A dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium végzős diákja, Szabó Noel az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) döntőse lett magyar irodalomból, így az ország 30 legjobban teljesítő tanulója között versenghet április 7-én.

Szente Patrícia Andrea

Forrás: Az iskola Facebook oldala

A háromfordulós verseny egy kategóriában zajlik. Amikor a 12.E osztályos tanuló a 2. fordulóba jutott, a 4 megadott téma közül Kányádi Sándor líráját választotta – számolt be róla az iskola közösségi-oldalán. Mint írták, az első forduló egy írásbeli feladatlapot tartalmazott a tantervi követelmények témaköreiből, illetve kérdéseket a választott témából. A feladatok megoldásához semmilyen segédeszközt nem lehetett használni. A második forduló szintén írásbeli részből állt, ami egy, a versenyző által választott témával kapcsolatos feladatlapot tartalmazott szakirodalmi kérdésekről, illetve a meghatározó része az ezt követő elemző dolgozat volt a helyszínen megadott cím szerint, szintén a versenyző által választott témában.

A nagyjából két hét múlva esedékes harmadik forduló, ami egyben a döntő is, már szóbeli verseny lesz, ami a választott témával kapcsolatos kérdéseket tartalmaz majd. Az utolsó fordulót az Oktatási Hivatal szervezi az általa kijelölt helyszínen. A végeredmény az első fordulóban elért pontszám felének, valamint a második fordulóban és a döntőben elért eredmények összesítése alapján kialakult sorrend alapján dől el. Szabó Noel felkészítő tanára Szücsné Dr. Harkó Enikő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában