Dunaújváros

2024.03.22. 14:00

Átadták a Vasvári iskola új fitnesz parkját - galériával

A Sportiskolák Országos Szövetségének pályázati forrásából valósulhatott meg annak a fitnesz parknak a kialakítása, aminek célja a dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola tanulóinak állóképességének fejlesztése.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A parkot Gálosfai Tímea, a Vasvári iskola igazgatója, valamint Horváthné Paulik Réka, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ üzemeltetési és pályázati főosztályvezetője adta át a gyerekek részére. A tankerület munkatársa elmondta, a park nem csupán néhány új eszközt jelent, hanem egy olyan helyet, ahol a közösség összegyűlhet és együtt sportolhat.

A nemzeti színű szalag elvágása után hivatalosan is birtokba vehették a diákok a parkot, azonban, hogy mindenki rendeltetésszerűen tudja használni a gépeket, egy, a 8.b osztály által tartott bemutatóval demonstrálták az eszközök használatát. A fitnesz parkban géppel erősíthet az iskola közössége: egy a hasizmot, egy a láb izmait, egy a törzsizmot és a koordinációt, egy pedig a váll és kar izmait fejleszti. Az eszközöket elsősorban testnevelésórákon, valamint edzéseken vehetik igénybe a fiatalok, de remélhetőleg egyéb szabadidős programok alkalmával is lehetőség nyílik majd a gépek használatára – jegyezte meg az iskola igazgatója.

Gálosfai Tímea továbbá arról is beszámolt, hogy az eszközparkot a Sportiskolák Országos Szövetségének tavaszi és őszi időszaki pályázatainak forrásából tudták beszerezni. Tervben van azonban a jelenleg négy gépből álló park bővítése is, ez viszont a jövőbeli pályázati forrásoktól függ.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában