Márciusban nyílt napokat is tartanak

2024.03.06. 18:00

Áprilisban lesz az óvodai beíratás Dunaújvárosban

A Dunaújvárosi Óvoda közzétette, hogy a következő, 2024/2025-ös nevelési évre az óvodai felvételi jelentkezés április 8-án és 9-én lesz. Mindkét napon 8 és 12 óra, valamint 14 és 17 óra között van lehetőség arra, hogy az érintett szülők beírassák gyermeküket valamely tagintézménybe.

Molnár Emese

Illusztráció.

Fotó: MW

A tájékoztató szerint a beíratásoz szükséges egy formanyomtatványt és szülői nyilatkozatot kitölteni, amelyeket a Dunaújvárosi Óvoda honlapjáról tudnak letölteni, de a Lilla köz 1. szám alatt lévő óvodai központ portáján kinyomtatott formában is beszerezhetik a szülők. Orvosi igazolást is csatolni kell a jelentkezéshez a gyermek óvodaérettségéről (illetve bölcsődéből érkező gyermek esetén bölcsődei véleményt). A jelentkezéshez szükséges dokumentumokat a kijelölt napok valamelyikén kell eljuttatni a Dunaújvárosi Óvoda székhelyére. A felvételinél három tagintézményt kérnek megjelölni, nyilván a jelentkezési szándék sorrendjében. Ennek nyilván a túljelentkezés esetén van jelentősége, hiszen szabadon választhatják meg az intézményt a szülők, és elsősorban abba az óvodába kell felvenni, amelynek körzetében lakik vagy dolgozik a szülő. 

Annak érdekében, hogy a szülők megtalálják a gyermekük számára legmegfelelőbb óvodai intézményt, úgynevezett ismerkedési napokat is szerveznek a tagóvodákban. Március 18-án, 19-én és 20-án lesznek ezek a nyílt napok, amelynek során az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a tagóvodák mindennapjaiba és megismerhetik az óvodai dolgozókat. Mint írják, az óvodai napirend miatt mindhárom napon 9 és 11 óra, valamint 15 és 16:30 között várják a leendő kisovisokat. Azt kérik a látogatóktól, hogy a csoportszobák befogadóképessége miatt egy gyermeket csak az egyik szülője kísérje el, és váltócipőt vigyenek magukkal. Azt javasolják, hogy a megjelölt időpontokban minél több intézményt keressenek fel, hogy megismerhessék a nevelési programokat, de egy óvodába csak egyszer menjenek el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában