Tesco-pályázat

2024.03.06. 09:00

A Petőfi iskolára dobták be a legtöbb zsetont a vásárlók

Közel kétmillió forinttal támogat hét közösségi projektötletet Fejér vármegyében a Tesco Magyarország Kft.

Molnár Emese

A Petőfi iskola udvarán - amelynek a felújítása is szerepel a tervek között - tartották tavaly az intézmény családi napját

Fotó: SzZsE

Az áruházlánc immáron tizennegyedik alkalommal hirdette meg az Ön választ, mi segítünk! elnevezésű, a társadalmi felelősségvállalást célzó programját. A beérezett pályázatok közül körzetenként három-három projektötletet választott ki a Tesco, amelyek már garantált támogatást jelentettek a továbbjutóknak. Hogy pontosan mekkora összegű segítséget kapnak, arról a vásárlók dönthettek január 15. és február 11. között: minden egyes vásárlás után egy zsetont kaptak, amelyet annak a projektötlet vitrinjébe dobhattak bele a boltokban, amelyek számukra a legszimpatikusabb. A dunaújvárosi körzetben a Petőfis Tanítványainkért Alapítvány (Petőfi iskola), a Baracsi Egymásért Baráti Egyesület és az Alsószentiván Községért Egyesület volt versenyben. A szavazatokat összesítették már, és kihirdették a helyezéseket. 

Százhetvenhárom nyertes projekt

Mint arról a Tesco beszámolt, ebben a 14. fordulójában országosan közel 2 millió zsetonnal szavaztak a vásárlóik, a vállalat pedig mintegy 42 millió forinttal támogat 173 nyertes projektet, külön is díjazva a Kisalföldi ASzC dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium kezdeményezését annak kreativitásáért és innovatív megközelítéséért. Az intézmény generációk együttműködésével hoz létre újrahasznosító varróklubot, ahol a Velencei-tó körül élő nyugdíjasok és az iskola tanulói készítenek tárgyakat textilhulladékból, elsősorban jótékonysági célra. 

Fejér vármegyében összesen hét pályázatra voksolhattak a vásárlók (a páratlan szám abból adódik, hogy a martonvásári induló egy pesti körzethez tartozik a vállalat besorolása alapján). Vármegyénkben többek közt virágültető akciót, játszótér kialakítását, valamint mezítlábas park létrehozását is támogatják. 

Fotó: infografika

A dunaújvárosi körzetben a Petőfis Tanítványainkért Alapítvány kapta a legtöbb szavazatot. Ez azt jelenti, hogy a Petőfi iskola 400 ezer forint támogatást kap a vállalattól arra, hogy új eszközök beszerzésével, a meglévő játékok felújításával és hulladékgyűjtők felszerelésével bővíthessék az udvarukat. A második legtöbb szavazatot a Baracsi Egymásért Baráti Egyesület kapta, így 200 ezer forintot fordíthatnak a baracsiak az apátszállási településrész játszóterének bővítésére. A harmadik helyezett az Alsószentiván Községért Egyesület lett, amely 100 ezer forintot kap a Fatimai Szűz Mária-kegyhely környezetét virágosítására.

- A program 2016-os indulás óta összesen több mint fél milliárd forintot fordítottunk arra, hogy a helyi közösségek valóra válthassák fejlesztési elképzeléseiket. A mostani kezdeményezések 50 százaléka a gyermekek, 19 százaléka a családok, 11 százaléka pedig a helyben élő teljes közösség, illetve a hátrányos helyzetűek érdekeit szolgálja, ami jól példázza, milyen sokszínű a közösségi élet hazánkban” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában