A vármegyei szövetség huszonnégy mázsa halat telepített már

2024.03.26. 10:59

A Kikötő-öbölbe és a Felső-öbölbe hoz pontyokat a helyi horgászegyesület

Az idei első pontytelepítését március 26-ra tervezi a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület.

Molnár Emese

Haltelepítés a Dunába. Fotós: Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Laczkó Izabella

Mint azt részletezték, a Felső-öböl és a Kikötő-öböl területén fogják a kopoltyúsok vízbe engedni. Ilyenkor néhány ideiglenes szabály lép életbe az érintett vízfelületeken. A telepítés napjától számított két napon át (vagyis március 26-27. között) horgászni csak napkeltétől napnyugtáig szabad. A telepítéstől számított egy hét során (vagyis április 1-ig) pedig legfeljebb hat kifogott pontyot tarthatnak meg a pecások.

A telepítéstől függetlenül, a helyi horgászrendelet értelmében naponta legfeljebb két pontyot lehet megtartani, amelyek mérete 35-65 centiméter között van. Ha valaki ebből a halfajból kifogta az engedélyezett mennyiséget, és meg is tartja, akkor utána mára csak az éppen tilalommal nem védett, vagy aktuálisan nem telepített ragadozó halfajra szabad célzottan horgászni.

A dunaújvárosi egyesület arról is hírt adott, hogy a Közép-Duna szakasz vízkezelője, a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége (HOFESZ) március 14-én ponty- és kecsegetelepítést tartott: az érintett szakaszon húsz mázsa piaci pontyot és négy mázsa koros kecsegét telepítettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában