Dunaújvárosi dobogók

2024.03.24. 14:42

A DKSE tarolt a szerenkénti döntőkben, Mayer Gréta három aranyat szerzett

A DKSE tornásza, Mayer Gréta ugráson, talajon és gerendán is diadalmaskodni tudott, utóbbin Czifra Lilivel holtversenyben a felnőtt országos bajnokság szerenkénti döntőiben. Ezen kívül Czifra még három ezüstöt, Makai Lilla pedig két bronzot szerzett.

Gallai Péter

Mayer Gréta és Czifra Lili - előbbi szereplésére jó, utóbbiéra sérülés miatt kevésbé van esély az Eb-n

Fotó: MATSZ/Freschli József

Szombaton a DKSE A jelű csapata nyerte a szuper csapatbajnokság első fordulóját, az olimpiai kvótás Czifra Lili pedig megnyerte az országos bajnokság egyéni összetett versenyét. A szerenkénti finálék vasárnap következtek a Központi Tornacsarnokban, a hatos finálékba a szombati napon kvalifikáltak a tornászok.

A mezőny ugráson kezdett ahova a dunaújvárosi Mayer Gréta szombaton a legmagasabb pontszámmal jutott be, jó formáját pedig átmentette a döntőre is, és így 13.100 ponttal aranyérmet szerzett. 

Mögötte klubtársa, Czifra Lili (12.800) és az FTC színeiben versenyző Székely Zója (12.700) zárt. 

Ezt követte a felemáskorlát, ahol a szer Európa-bajnoki ezüstérmese, Székely Zója mindenkit maga mögé utasított, és 14.000 ponttal megnyerte a finálét. Czifra második (13.400), a szintén dunaújvárosi Makai Lilla (12.900) harmadik lett. 

Gerendán megismétlődött az ugrás végeredménye, azaz Mayer, Czifra, Székely lett az első három sorrendje, azzal a különbséggel, hogy a két dunaújvárosi tornász egyaránt 13.200 pontot kapott, így holtversenyben végeztek az élen.

Az utolsó felvonásban a talaj következett, itt a DKSE kibérelte a dobogót: Mayer Gréta (13.000), Czifra Bettina Lili (11.600), Makai Lilla (11.200) sorrendben.

A Magyar Torna Szövetégnek Mayer Gréta így nyilatkozott: – Nem voltam teljesen egészséges a héten, kisebb betegség hátráltatott a teljes értékű munkában.

Ennek fényében különösen boldog vagyok amiatt, hogy ilyen eredményt értem el, és fejben sem estem szét a nap végére. Jó volt a szezonkezdet!

Czifra Lilit is idézték: – Az összetett napom jobban sikerült, mint a mai, itt a szerenkénti döntőkben. 

Ez most így jött össze, de alapvetően nem vagyok elkeseredve, hiszen a gerendán holtversenyben megszerzett aranyérem sokat jelent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában