Kezdődik a rájátszás

2024.03.20. 09:00

A csapategység mellett oroszlánokként küzdeni

A 2023/2024. évi röplabda NB I Extraliga alapszakaszát a Dunaújvárosi KSE együttese egyetlen megszerzett ponttal az utolsó helyen zárta. Szerdán már az alsóházi rájátszást kezdi a fiatal csapat Szegeden.

Gróf András

Tomanóczy Tibor csapata utolsó meccsét itthon vívja vasárnap este

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A sereghajtó dunaújvárosiak vezetőedzője, Tomanóczy Tibor a rajt előtt tudta, hogy nem lesz egyszerű szezonjuk, de ennél azonban minden bizonnyal többre számított.
– Nagyon sok fiatallal és rengeteg újonccal vágtunk neki a bajnokságnak. 

A tizenhét éves játékosoknak meg kellett szokniuk, hogy férfiak és nem a saját korosztályuk ellen játszanak.

- Számunkra az alapszakasz egy tanuló fázis volt. Látszik is az eredményen, hiszen nem sikerült egyetlen győzelmet sem aratnunk, de bíztató, hogy néhány szoros szettet tudtunk játszani – kezdte a beszélgetést.

Hangsúlyozta, ezekből kell építkezni, tanulni a hibáikból és nagyobb önbizalommal játszani a folytatásban. Szükségük lesz egy bizonyos játékstílus váltásra, ha mérkőzéseket akarnak nyerni a rájátszásban. Viszonylag alacsonyabb játékosok alkotják a csapatukat, így több mezőnymunkát, látványosabb labdameneteket kell produkálni. Emellett nagy hangsúlyt helyezni a nyitásokra, illetve azok fogadására. Meg kell próbálni az ellenfeleiket arra kényszeríteni, hogy leegyszerűsítsék a játékukat.

– Egy meghatározó játékos sérülése is kihatott az együttes eredményességére…

– Nagyban befolyásolta a teljesítményünket Gőczi Dániel bokasérülése, aki a pontok zömét szállította. Kiesését követően időbe tellett, amíg megtaláltuk az ideálisnak mondható felállást, de nem igazán sikerült őt helyettesítenünk. Most már azonban a csapattal edz, így joggal bízhatunk benne, hogy szerdán már pályára léphet.

– Mit vár a rájátszásban, hiszen szerdán 19.30 órakor már Vidux-Szegedi RSE otthonában szerepelnek?

– Alapvető célunk az lenne, hogy a tizenkettedik helyet elkerüljük, hiszen amennyiben az NB II bajnoka fel akar jutni, akkor az utolsó pozíció kiesést jelent. Nehéz lesz, mert mindhárom csapatban vannak olyan rutinos játékosok, akik a holtpontokon át tudják lendíteni az együttesüket. 

Mi a csapategységünkben bízhatunk, és abban, hogy oroszlánokként és nem bárányokként lépünk majd pályára az elkövetkező hat mérkőzésen. 

- Esélyünk meg van rá, hiszen hasonló szintű csapatokkal fogunk játszani, mint mi. A TFSE és MEAFC ellen eddig is játszottunk kiegyenlített meccseket. A szegediek voltak, akik mindkétszer magabiztosan nyertek ellenünk, de ők sem foghatatlanok. Nem lesz egyszerű, de bízom benne, hogy sikerül a csapatot úgy felkészíteni, hogy legalább a hazai mérkőzéseket megnyerjük.

– Miként képzelik el a távolabbi jövőt?

– Mindenki tudja, milyen állapotban van a város, a környékbeli vállalkozók, így szponzort nagyon nehéz szerezni. Az anyagi lehetőségeink behatároltak, így profi játékosokat nem tudunk igazolni, de az idei szinten a következő bajnokságot is végig tudnánk játszani.

A további menetrend

A DKSE további programja a 9-12. helyezésért folyó rájátszásban az alábbi lesz: Dunaújvárosi KSE – TFSE (március 23., 19 óra), MEAFC-Peka Bau – Dunaújvárosi KSE (március 27., 20 óra), Dunaújvárosi KSE – Vidux-Szegedi RSE (április 07., 17 óra), TFSE – Dunaújvárosi KSE (április 14., 18 óra), Dunaújvárosi KSE – MEAFC-Peka Bau (április 21., 17 óra).


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában